Salgsmodulet: Fra Tilbud til Faktura - vi gennemgår hele flowet i denne artikel

Rackbeat har et indbygget salgsmodul. I denne artikel gennemgår vi hele salgsflowet - fra Tilbud til Faktura - så du kan få et indblik i, hvordan du håndterer salg i Rackbeat.

Dyk ned i Rackbeats salgsmodul, som effektivt håndterer alt fra tilbud til fakturaer, og opdag, hvordan du kan strømline dine salgsaktiviteter. Nedenfor kan du se hvilke kategorier vi sammen kommer til at gennemgå.

Arbejd i modulet:

Rackbeat giver dig fleksibiliteten til at håndtere salgsprocesser efter behov. Du behøver ikke følge en fast sekvens (Tilbud → Ordre → Forsendelse → Faktura); du kan springe direkte til at oprette en ordre eller faktura.

TIP! Integrer Rackbeat med din webshop for automatisk ordreoprettelse og effektiviser dit salg.

Oprettelse af Tilbud:

Du kan oprette et tilbud i Rackbeat som senere hen kan konverteres til en ordre eller en faktura, nedenfor kan du læse hvordan du opretter et tilbud:

1. Bevæg dig til 'Salg' og vælg 'Tilbud'.
  2. Start et nyt tilbud via 'Opret ny'.
  3. Vælg en kunde og detaljer for tilbuddet.

1. Detaljer kan tilføjes når du har klikket på "opret og rediger", de tilføjes ved at indtaste den ønskede information i de tilgængelige felter inde på tilbuddet.
  4. Tilføj produkter og afslut ved at sende tilbuddet til kunden.
    1. Du kan komme til punktet hvor du kan sende tilbuddet ved at klikke på "Bekræft

TIP! Du behøver ikke sende tilbuddet til din kunde på mail for at kunne bekræfte det. Ønsker du ikke at sende det på mail via Rackbeat, så skal du blot fjerne fluebenet oppe i venstre side af det vindue du ser ovenover.

Konvertering af Tilbud til Ordre:

1. Find dit tilbud under 'Salg' > 'Tilbud'.
  2. Hold musen over de tre pikker og klik på "Kunde har accepteret".
  3. Konverter tilbuddet til en ordre og rediger efter behov.
  4. Når du har rettet din ordre til så den passer til behovet, så kan du bekræfte ordren ved at klikke på "Bekræft".
  5. Du kan her vælge om du vil sende ordrebekræftelsen til din kunde.

Oprettelse af Forsendelse:

1. Under 'Salg' > 'Ordre', find din ordre.
  2. Opret en forsendelse direkte fra ordren ved at holde musen over de tre prikker og klikke på "Opret forsendelse".
  3. Vælg varerne, der skal afsendes, og klik på "Pluk".
  4. Klik på "Bekræft" for at sende varene ud af lageret.
  5. Vælg om en følgeseddel skal sendes til kunden på mail og om en faktura skal oprettes for de afsendte linjer.

1. Vælger du at klikke på "Opret faktura for afsendte linjer" vil du ligeledes få muligheden for at markere fakturaen som bogført, hvilket vil automatisere det næste trin.

Oprettelse af Faktura:

1. Fra din salgsordre, vælg 'Opret faktura'.
  2. Rediger fakturaens informationer såfremt der er behov for dette.
  3. Afslut ved at bogføre og sende fakturaen til kunden.
    1. Du kan vælge om den skal sendes med eller uden forsendelse, det kan du dog kun gøre hvis du ikke har sendt varene fra dit lager endnu.

VÆR OPMÆRKSOM! Hvis du fjerner en linje på fakturaen som kan findes på din ordre, så vil din ordre være markeret som delvist faktureret.

Ordren er derfor ikke arkiveret, da den ikke er fuldt håndteret.

Løsning: Fakturer de resterende linjer på ordren, så vil ordren blive arkiveret.
Skulle disse linjer ikke faktureres, så kan du oprette en kreditnota og efterfølgende kreditere dem.

Det samme vil være gældende hvis du ændrer enheden på fakturaen til noget andet end hvad den er på ordren.

TIP! Rackbeat genererer automatisk unikke numre for ordrer, som starter med 1001. Du kan tilpasse nummerserien under 'Virksomhedsindstillinger' > 'Generelt' > 'Numre'.

Rackbeats salgsmodul er designet til at give dig kontrol og effektivitet i din salgsproces.

Eksperimenter med de forskellige funktioner for at finde den arbejdsgang, der passer bedst til din virksomhed, og tøv ikke med at kontakte vores support for yderligere sparring omkring dine arbejdsgange.