Rabatter i Rackbeat

Lær at konfigurere generelle, leverandørspecifikke, kundespecifikke og mængdebaserede rabatter i Rackbeat, hvilket direkte forbedrer dit salg og lagerstyring.

Rabatter er fantastiske værktøjer for virksomheder til at drive salg, forbedre kundeloyalitet og styre lager effektivt. I Rackbeat kan rabatter konfigureres på forskellige måder for at imødekomme forskellige forretningsbehov, uanset om du ønsker at tilskynde til bulk-køb, belønne loyale kunder eller forhandle bedre vilkår med leverandører.

Typer af rabatter i Rackbeat

• Generelle Rabatter: Anvendes individuelt på hver linje i ordren eller fakturaen, der kan gøres så hele ordren eller fakturaen påvirkes.
  • Leverandørspecifikke Rabatter: Skræddersyede rabatter fra individuelle leverandører for at reducere købsomkostninger, gældende som en procentdel eller specifik pris på visse produkter.
  • Kundespecifikke Rabatter: Brugerdefinerede rabatter til individuelle kunder for at øge loyalitet og forbrug, anvendelig som en procentdel eller specifik pris på produkter, inklusiv en generel procentdel rabat på alle produkter købt af kunden.
  • Kundegrupperabatter: Rabatter til specifikke kundegrupper for målrettede tilbud, tilgængelige som en specifik pris på visse produkter.
  • Gruppespecifikke Rabatter: Rabatter til foruddefinerede grupper baseret på produkttyper og kunder.
  • Mængdebaserede Rabatter: Rabatter der opfordrer til større køb, når kunder køber over en vis mængde, manuelt tilføjet til kunder.

Opsætning af Rabatter i Rackbeat

For at udnytte rabatter i Rackbeat, så kan du følge disse specifikke trin for hver rabattype:

Generelle Rabatter:

1. Bevæg dig til ordren eller fakturaen, hvor du vil anvende rabatten.
  2. Indtast rabatprocenten på varelinjerne eller som den generelle rabat på ordren eller fakturaen

Den generelle rabat vil påvirke alle varelinjerne på din ordre/faktura

Leverandørspecifikke Rabatter:

1. Bevæg dig til den specifikke leverandørs, klik på rediger og find området "Varer" for at tildele rabatter.
  2. Angiv rabatten som en procentdel eller et fast beløb for specifikke produkter ved at redigere i fanen "Rabat (%)

Du kan blot indtaste din rabat og klikke på din enter knap for at gemme din ændring.

Kundespecifikke Rabatter:

1. Bevæg dig til kunden, klik på rediger og find "Priser & Rabatter" for at tildele rabatter. Skal kunden have en generel rabat som er synlig på alle ordrer og faktura, så kan denne indtastes i informations overblikket.
  2. Definer rabatten som en procentdel eller et fast beløb for specifikke produkter eller hele ordren.

Du kan blot indtaste din rabat og klikke på din enter knap for at gemme din ændring.

Kundegrupperabatter:

1. Inde i den specifikke kundegruppes indstillinger skal du bevæge dig til sektionen "Varer" for at tilføje rabatter. Skal kundegruppens kunder have en generel rabat som er synlig på alle ordrer og faktura, så kan denne indtastes i informations overblikket.
  2. Tilføj rabatten som et specifikt beløb fra visse produkter for alle kunder i gruppen.

Du kan blot indtaste din rabat og klikke på din enter knap for at gemme din ændring.

Gruppespecifikke Rabatter:

1. Bevæg dig til fanen "Produkter" øverst i Rackbeat-interfacet.
  2. Klik på "Rabatgrupper" i menuen for at se eksisterende grupper eller oprette nye.
  3. Vælg "Opret ny" øverst til højre for at starte en ny rabatgruppe.
  4. Indtast et valgfrit gruppenummer, navn og rabatprocent. Hvis du lader gruppenummeret være tomt, genererer Rackbeat automatisk et for dig.
  5. Efter at have udfyldt oplysningerne, klik på "Opret ny rabatgruppe" for at afslutte opsætningen.
  6. Tilknyt nu rabatgruppen til de produkter som skal have den ønskede rabat.
    1. Gå til vareoversigten og find det ønskede produkt.
    2. Klik på produktet for at redigere.
    3. I rubrikken for "Rabatgruppe" vælges den oprettede rabatgruppe.
  7. Tilknyt nu rabatgruppen til de produkter som skal have den ønskede rabat.
    1. Gå til kundeoversigten i "Salg" -> "Kunder"
    2. Klik på kunden for at redigere.
    3. Gå til sektionen "Priser & Rabat"
    4. Klik på "Tilføj ny rabatgruppe"
    5. Når din rabatgruppe er tilføjet på kunden, så vil den ønskede rabat automatisk blive pålagt varene som den er tilføjet til i trin 6.

Den vil nu være synlig med den ønskede rabatsats når varen tilføjes på en ordre/faktura for denne kunde.

Mængdebaserede Rabatter:

Det kan være en stor fordel at tilbyde mængderabat til dine kunder, som en måde at belønne dem for at købe større mængder af dine produkter. Her er en let trin-for-trin guide til, hvordan du tilføjer en mængderabat på dine kunder i Rackbeat.
  1. Find din kunde: Start med at bevæge dig til din kundesektion ved at gå til 'Salg' i menuen, og vælg derefter 'Kunder'.
  2. Tilgå "Priser & Rabat": Når du har fundet din kunde, skal du klikke på 'Priser & Rabat'. Dette vil vise alle priser og rabatter forbundet med kunden.
  3. Find den relevante vare: Gennemgå listen eller søg i søgefeltet for at finde den specifikke vare, som du ønsker at tilføje mængderabat på.
  4. Mængderabats modulet: Under varenavnet, skal du klikke på de to pile for at åbne mængderabats modulet.
  5. Opret en ny rabat: Klik på 'Nyt rabatniveau' for at oprette en ny mængderabat.
  6. Bestem minimumsantallet: Indtast det minimumsantal varer, der skal købes for at opnå mængderabatten, i 'Min antal' feltet. Dette er det antal enheder, der skal opnås for at kunden kan få den specifikke rabatsats eller specielle pris pr. vare.
  7. Indstil den specielle pris eller rabatsats: Nu skal du bestemme, hvilken rabat eller speciel pris kunden skal have, når de køber det fastsatte minimumsantal. Indtast dette beløb.
  8. Gem mængderabatten: Når du er tilfreds med indstillingerne, skal du klikke på 'Gem' for at lagre mængderabatten. Nu er denne rabat tilgængelig for kunden næste gang de handler med dig.

Husk! du kan altid redigere eller fjerne mængderabatten manuelt på en ordre, hvis det er nødvendigt.

Effektiv håndtering af rabatter i Rackbeat kan forbedre dine forretningsoperationer, øge salget og kundetilfredsheden. Ved at forstå og udnytte de forskellige tilgængelige rabat typer, kan du skræddersy din strategi for at imødekomme dine forretningsbehov og mål.