e-conomic: Der opstår fejl i momssats, når fakturaen overføres fra Rackbeat til e-conomic

Momssatsen på fakturaen fra Rackbeat stemmer ikke overens med den, jeg kan se i e-conomic. Den er korrekt i Rackbeat, men forkert i e-conomic.

I e-conomic er det de konti, der er tilknyttet varegrupperne, som styrer momssatsen. Hvis kontiene ikke er sat korrekt op, kan der opstå fejl med moms på fakturaer. For at løse dette, skal du sikre dig, at kontiene tilknyttet de forskellige varegrupper har den korrekte momssats. Følg nedenstående trin for at kontrollere og rette de valgte konti:

Tilgå Varegrupper i e-conomic

1. Log ind på din e-conomic konto.
  2. Gå til fanen Salg.
  3. Vælg Varegrupper.

Her vil du se en oversigt over dine varegrupper og de tilknyttede konti for de forskellige momszoner som Indland, EU (rubrik B), Udland (rubrik C), og Indland uden moms.

Tjek og Rediger Konti

1. Hold musen over den konto, der er knyttet til varegruppen for at se navnet på kontoen og momskoden.
  2. Kontroller, at de tilknyttede konti har den korrekte momssats. Hvis der er fejl, skal du redigere kontoen til den korrekte.

Eksempel på Opsætning

• Indland: Konto 1010 - Salg af varer/ydelser m/moms (U25 - 25,00%)
  • EU (rubrik B): Konto 1025 - EU-salg af varer
  • Udland (rubrik C): Konto 1020 - Udlandssalg af varer
  • Indland uden moms: Konto 1030 - Indland salg u/moms

Rackbeat anbefaler ALTID at du gennemgår opsætning af e-conomic platformen med din bogholder eller revisor.

Vi kan ikke hjælpe med at vælge hvilke konti der skal vælges og ovenstående "Eksempel på Opsætning" er blot for at vise hvordan den testkonto der bruges til guiden er sat op. (Der er ingen garanti for at dette er det rigtige for lige præcis jeres virksomhed)