Hvad sker der når min faktura bliver overført til e-conomic?

Rackbeat og e-conomic integrationen tilbyder fleksible indstillinger for overførsel af fakturaer, inkluderet som kladder eller bogførte fakturaer. Fakturaoverførsler kan konfigureres i Rackbeat under Apps og Indstillinger for e-conomic integration

Integrationen mellem Rackbeat og e-conomic tilbyder fleksible måder at overføre fakturaer på, der kan tilpasses forskellige workflows.

Tilgå Indstillingerne for Fakturaoverførsel

For at konfigurere, hvordan dine fakturaer overføres:

1. Gå til 'Virksomhedsindstillinger' i Rackbeat: Vælg 'Apps' i menuen til venstre.
  2. Find e-conomic Integration: Klik på 'Indstillinger' under e-conomic.
  3. Kundefaktura: Klik på 'kundefaktura' i menuen i toppen.

Overførselsmuligheder

Du kan vælge mellem flere metoder til at overføre dine fakturaer:

Din faktura overføres som en kladde faktura

Ønsker du at dine faktura skal overføres til e-conomic som en kladde, så skal du blot sørge for at der ikke er flueben  i nedenstående valgmuligheder:

• Bogfør og send fakturaen fra e-conomic
  • Bogfør fakturaer i e-conomic ved bogføring i Rackbeat
  • Bogfør aldrig EAN fakturaer
  • Marker fakturaer som afsendt ved bogføring i e-conomic

Når din faktura overføres til e-conomic, så vil du kunne finde den under Salg og Fakturaer.

Det er vigtigt at være opmærksom på at fakturaene der lander ovre i e-conomic nu vil følge e-conomics nummerserie og ikke længere have det samme fakturanummer som de har i Rackbeat.

Din faktura overføres som en bogført faktura + EAN

Din faktura kan også overføres til e-conomic som en bogført faktura, altså at den automatisk bliver bogført når den kommer over i e-conomic.

For at slå det til, så skal du have et flueben i indstillingen "Bogfør fakturaer i e-conomic ved bogføring i Rackbeat"

Så dine indstillinger vil se sådan her ud:

Så vil du opleve at dine faktura overføres til e-conomic og automatisk bliver placeret i dit arkiv. Arkivet kan du finde ved at gå til Salg og herefter til "Arkiv"

Vil du overføre dine faktura som bogførte faktura, men have at alle faktura med et EAN nummer skal overføres som kladder, så skal du have flueben i indstillingen "Bogfør aldrig EAN fakturaer" samtidigt med at du har flueben i "Bogfør faktura i e-conomic ved bogføring i Rackbeat".

Det betyder at dine indstillinger nu vil se sådan her ud:

Det betyder at hvis der er et EAN nummer forbundet med din faktura, så vil den lande som en kladde faktura og kan findes i e-conomic under Salg og herefter Fakturaer.

Det er muligt at sende dine EAN faktura direkte fra Rackbeat, her benytter vi e-conomics EAN modul. Du kan læse mere om det i vores artikel der omhandler EAN fakturering i Rackbeat.

Når dine faktura overføres til e-conomic som bogførte faktura, så vil de følge Rackbeats nummerserie fremfor den nummerserie som er blevet angivet ovre i e-conomic.

Din faktura overføres som en bogført faktura og mailen sendes fra e-conomic

Har du lavet et lækkert design ovre i e-conomic og ønsker at fortsætte med at bruge det når du sender dine kundefaktura afsted til dine kunder, så er det stadigvæk en mulighed.

Du kan gøre så at når du bogfører en faktura i Rackbeat og klikker send, så sendes den automatisk via e-conomic og hermed bruger det layout som du har designet ovre i e-conomic.

For at slå den her funktion til, så skal du blot have flueben i indstillingen "Bogfør og send fakturaen fra e-conomic"

Det kan være en fordel at bruge denne funktion hvis dine behov for designet er mere avancerede end hvad Rackbeats layout designer kan håndtere.

Hvad sker der så når jeg bogfører fakturaen i Rackbeat, men IKKE sender den via mail?

Hvis du har denne indstilling slået til og undlader at klikke på "Send til kunde" i Rackbeat, så bliver der ikke sendt nogen mail afsted til kunden og fakturaen vil lande i e-conomic som en bogført faktura.

Når du benytter dig af denne funktion så er det vigtigt at være opmærksom på at den vil bruge e-conomics nummerserie såfremt at du i Rackbeat sætter flueben i "Afsend faktura til kunden på mail"

Hvis du ikke har flueben i det felt, så vil fakturaen overføres til e-conomic med Rackbeats nummerserie.

Overfør faktura fra e-conomic til Rackbeat

Du kan også overføre din faktura fra e-conomic til Rackbeat, her vil du bogføre din salgsfaktura i e-conomic og så vil integrationen automatisk oprette en bogført faktura i Rackbeat med en håndteret forsendelse, altså vil den gå ind og justere din lagerbeholdning i Rackbeat.

Det er derfor vigtigt at man kun bogfører sine salgsfaktura i e-conomic hvis denne funktion er slået til.

For at slå den til, så skal du gøre følgende:

1. Gå til dine virksomhedsindstillinger i Rackbeat og vælg "Apps" ude i menuen til venstre.
    1. Du finder dine virksomhedsindstillinger ved at hovere over dit navn i højre hjørne af Rackbeat.
  2. Find din e-conomic integration og klik på Indstillinger.
  3. Klik på "Kundefaktura" for at gå til kategorien omhandlende salgsfakturaer.
  4. Sæt flueben i "Marker fakturaer som afsendt ved bogføring i e-conomic".
  5. Klik på "Gem indstillinger" for at gemme de ændringer du har foretaget.

Hvad sker der hvis du bogfører en salgsfaktura i Rackbeat når du har aktiveret den her funktion?

Hvis du ikke har flueben i valgmuligheden "Bogfør fakturaer i e-conomic ved bogføring i Rackbeat", så vil fakturaen ryge over til e-conomic som en kladde faktura og ligge under Salg -> Faktura som en igangværende faktura.
Bogføres denne, så vil stien for indstillingen "Marker fakturaer som afsendt ved bogføring i e-conomic" aktiveres og en ny faktura + forsendelse vil blive oprettet i Rackbeat.

Hvis du derimod har flueben i indstillingen "Bogfør fakturaer i e-conomic ved bogføring i Rackbeat" så vil den ikke sende en faktura tilbage til Rackbeat og i sådan et tilfælde vil du godt kunne lave dine salgsfaktura i Rackbeat.

Undlad derfor at lave salgsfaktura i Rackbeat såfremt du har aktiveret "Bogfør fakturaer i e-conomic ved bogføring i Rackbeat" indstillingen.

Fakturaen i det her tilfælde vil følge nummerserien fra e-conomic når den overføres til Rackbeat.