Hvordan fungerer EAN-fakturering i Rackbeat?

Kom i gang med EAN-fakturering i Rackbeat: Opsætning og ændring af EAN-numre

ANVEND EAN FAKTURERING

For at anvende EAN-fakturering kræver det, at man er en dansk registreret virksomhed (dansk CVR) og anvender e-conomic integrationen i Rackbeat.

Følgende oplysninger skal være på plads i under Virksomheds stamdata

• Dansk CVR-nummer (8 cifre)
    • Bemærk at der ikke må være noget foran eller efter CVR-nummeret.
  • Land = Danmark (Eller Denmark, DK, Dänemark)

Samme oplysninger skal være udfyldt i e-conomic

• Dansk CVR-nummer (8-cifre)
  • Land = Danmark

kunden i Rackbeat skal følgende være udfyldt:

• EAN-nummer (13 cifre, ingen mellemrum)
  • Der skal være valgt en ‘Deres reference’-kontaktperson

e-conomic integrationen skal være indstillet således:

Hvis ovenstående indstillinger er på plads, vil man få følgende mulighed ved bogføring af en salgsfaktura i Rackbeat:

Når den klikkes på ‘Bogfør’-knappen vil faktura overføres (som bogført) til e-conomic med samme fakturanummer og afsendes via EAN-funktionen i e-conomic.

Husk - Rackbeat får ikke afsendelses-status retur, så denne kan findes i e-conomic under ‘Sendt’.

ÆNDRING AF EAN NUMMER I ORDRE/FAKTURA

Sådan ændrer du EAN-nummeret på en igangværende ordre eller faktura i Rackbeat:

1. Sørg for, at den ordre eller faktura, du ønsker at ændre, er redigerbar. Hvis den ikke er det, vil det ikke være muligt at ændre EAN-nummeret.

2. Find adresse boksen, der er placeret øverst til højre på din ordre eller faktura.

3. Klik på "Rediger".

4. Et nyt vindue vil komme frem. Her vil du have mulighed for at ændre i fakturerings- og leveringsinformationerne.

5. I venstre side af dette vindue vil der i bunden være en kasse med titlen "EAN-fakturering". Her vil det nuværende EAN-nummer være vist.

6. Hvis du ønsker at ændre EAN-nummeret, kan du gøre det her. Skriv blot det nye EAN-nummer, du ønsker at bruge.

Vigtigt at bemærke:

• Ændring af EAN-nummeret på en specifik faktura eller ordre vil ikke ændre EAN-nummeret knyttet til kunden i systemet. Kunden vil fortsat være tilknyttet det oprindelige EAN-nummer.