Kom godt i gang med Unit Converter

Med Rackbeats Unit Converter har du mulighed for at indkøbe i én enhed, ligge det på lager i en anden og sælge i en helt tredje - mulighederne er mange! Vi gennemgår funktionen i denne artikel.

Unit Converteren er gratis
- det eneste, det kræver, er, at du har en Premium Rackbeataftale. Den er allerede installeret, så du er klar til at komme i gang!

I denne artikel gennemgår vi, hvordan basisfunktionerne virker. Lad os tage udgangspunkt i et eksempel, hvor der handles med rødvin.

⬇️ Først skal du oprette de enheder, du ønsker at arbejde med. Det gør du, hvor du normalt opretter dine enheder (‘Varer’ > ‘Enheder’). I dette tilfælde har vi oprettet vores standardenhed (stk), samt de andre enheder flaskerne handles i (palle, kasse og gaveæske).

UnitConverter1

⬇️ På produktkortet angiver du standardenheden - i dette tilfælde er 'stk' vores standardenhed.

UnitConverter2-1

⬇️ Herefter kan du tilføje og definere de andre enheder, som flasken handles i - her skal du gå til den fane, der hedder 'Enheder' på produktkortet.

Her kan du tilføje og definere de enheder, som du tidligere har oprettet - det gøres via knappen '+ Opret ny'. I dette tilfælde tilføjes enhederne:

palle (24 stk.)
kasse (6 stk.)
gaveæske (2 stk.)

UnitConverter3-1

⬆️ I matrixen skal du definere:

• Antal - her angives, hvor mange standardenheder der 'går til' den alternative enhed.
  • Salgspris - kan frit defineres (OBS! Salgspris i Rackbeat skal altid angives ekskl. moms).
  • Kostpris - kan frit defineres. Denne kostpris anvendes ved indkøb af varen. Ved salg af varen tages der altid udgangspunkt i 'den faktiske' kostpris for standardenheden (som kan ses i produktoversigten).
  • Stregkode - her kan du indsætte stregkode for enheden.
  • Standard salgsenhed - her kan du vælge, om enheden skal være standardenheden ved salg. Det er altid muligt at ændre på en specifik ordre/faktura, men hvis du sætter ✔️ her, vil systemet automatisk foreslå denne enhed ved salg af varen.
  • Standard indkøbsenhed - her kan du vælge, om enheden skal være standardenheden ved indkøb. Det er altid muligt at ændre på en specifik bestilling/faktura, men hvis du sætter ✔️ her, vil systemet automatisk foreslå denne enhed ved indkøb af varen.

Nu er du klar til at bruge Unit Converteren!

Opret en bestilling

⬇️ Du opretter din indkøbsbestilling som normalt. Når du tilføjer rødvinen til bestillingen, vil du se, at systemet automatisk foreslår, at der bestilles i 'paller', som vi tidligere valgte som 'Standard indkøbsenhed' - du kan altid ændre det på bestillingen.

UnitConverter8-1

⬆️ I bunden af bestillingsvinduet kan du se, hvor mange rødvin du har 'På lager', 'Til rådighed', 'I ordre' og 'Bestilt' - denne information tager udgangspunkt i den valgte enhed (i dette tilfælde 'palle'). I dette tilfælde er der altså 3,08 paller på lager (3,08 paller * 24 stk = 74 flasker rødvin på lager).

OBS! På varekontokort og i produktoversigten vil der altid blive beregnet i standardenheden - i eksemplet her, vil der altså stå 74 stk.

⬇️ På vores pdf'er (bestillinger/leveringer/faktura osv.) er det i udgangspunktet kun den valgte enhed, der fremgår. Du har mulighed for at tilføje 'Antal (i standard enhed)' under layouts, hvis du ønsker at inkludere det.

UnitConverter10-1

Opret en ordre

⬇️ Du opretter dine ordrer som normalt. Når du tilføjer rødvinen til ordren, vil du se, at systemet automatisk foreslår, at der handles i 'gaveæsker', som vi tidligere valgte som 'Standard salgsenhed' - du kan altid ændre det på ordren.

UnitConverter6

⬆️ I bunden af ordrevinduet kan du se, hvor mange rødvin du har 'På lager' og 'Til rådighed'. Denne information tager udgangspunkt i den valgte enhed (i dette tilfælde 'gaveæsker'). I dette tilfælde er der altså 37,00 gaveæsker på lager (37 gaveæsker * 2 stk. = 74 flasker rødvin på lager).

OBS! På varekontokort og i produktoversigten vil der altid blive beregnet i standardenheden - i eksemplet her, vil der altså stå 74 stk.

På vores pdf'er (ordre/pakkersedler/faktura osv.) er det i udgangspunktet kun den valgte enhed, der fremgår. Du har mulighed for at tilføje 'Antal (i standard enhed)' under layouts, hvis du ønsker at inkludere det.

UnitConverter7-1