Sådan importerer du nye styklister

Du kan importere nye styklister i Rackbeat - både den overordnede stykliste og de underliggende komponenter, som styklisten består af. Nedenfor guider vi dig igennem, hvordan du importerer styklister.

Måske har du allerede en excel-fil med data på dine styklister. Den kan du godt anvende, hvis den indeholder de obligatoriske kolonner: Varenr, Varegruppenr., Varenavn, Kostpris, Salgspris og Enhed. Vi anbefaler dog, at du anvender vores eksempel-fil, der viser, hvordan en korrekt opstillet importfil kan se ud.

Uanset om du anvender din egen fil eller vores, er det vigtigt, at formatet, der importeres, er af typen .CSV (CSV UTF-8 (kommasepareret))

Før du går i gang, skal følgende være oprettet i Rackbeat:

• Varegrupper
    Se, hvordan du opretter varegrupper her.

Importering af stykliste

1. Klik på fanen “Varer”
  2. Klik på “Styklister” i menuen til venstre
  3. Start med at importere den overordnede stykliste ved at klikke på “Importer” øverst i højre hjørne
  4. Du har nu mulighed for enten at vælge din egen excel-fil eller at downloade en eksempel-fil ved at klikke på teksten "Eksempel fil"
    Vi anbefaler, at du downloader eksempel-filen og benytter denne for at sikre, at du får den korrekte data med i importen
  5. Udfyld din fil med den relevante data og gem den som en .CSV UTF-8 (kommasepareret) fil
    Husk at udfylde de obligatoriske felter: Varenr, Gruppe (angiv gruppenr, ikke gruppenavn), Varenavn, Kostpris, Salgspris og Enhed
  6. Nu kan du importere de underliggende linjer, klik “Importer linjer” i menuen øverst i billedet
  7. Du har nu mulighed for enten at vælge din egen excel-fil eller at downloade en eksempel-fil ved at klikke på teksten "Eksempel fil"
    Vi anbefaler, at du downloader eksempel-filen og benytter denne for at sikre, at du får den korrekte data med i importen
  8. Udfyld din fil med den relevante data og gem den som en .CSV UTF-8 (kommasepareret) fil
    Husk at udfylde de obligatoriske felter: Stykliste nr, Linje Varenr og Antal
  9. Klik på "Vælg fil" for at uploade filen
  10. Du har nu mulighed for at tilpasse importen og sikre overensstemmelse mellem filens kolonner og den data, der skal importeres til Rackbeat. Hvis du er i tvivl om, hvordan dette trin fungerer, kommer her en forklaring:

Øverst i vinduet får du vist din excel-fil. Nedenunder ser du nogle overskrifter i fed - det er "navnet" på datafelterne for kunder i Rackbeat. Kolonnerne i din excel-fil skal parres med datafelterne i Rackbeat. Det bliver de via boksen under overskriften. Boksen under overskriften skal altså indeholde navnet på den aktuelle kolonne i din excel-fil. Hvis du bruger eksempel-filen har den allerede automatisk  parret de matchende kolonner.

Hvis der er kolonner i din excel-fil, du ikke ønsker at importere data fra, kan du slette dem ved at klikke på "X" i den aktuelle boks.

Hvis en boks ikke er blevet parret (står tom) kan du trække navnet på den kolonne i excel-filen, du ønsker at parre datafeltet med, ned til boksen.

OBS! Du behøver ikke parre alle felterne - der må gerne være tomme bokse, hvis den data ikke er relevant for dig eller hvis den data ikke skal opdateres.
  11. Klik på “Importer”