Sådan opretter du bestillinger

I Rackbeat kan du oprette en bestilling på flere måder. Hvilken måde der passer dig bedst, afhænger af dine arbejdsgange. Nedenfor guider vi dig igennem, hvordan du opretter en bestilling fra bunden.

Rackbeat tilbyder flere forskellige måder at oprette en bestilling på, hvilket giver dig fleksibilitet til at vælge den metode, der passer bedst til din arbejdsgang. Her er nogle eksempler:

1. Manuel bestilling under indkøbsfanen.
  2. Via 'Varer til genbestilling' på dashboardet.
    1. Logikken bag genbestillingsfunktionen
  3. Brug af genbestillingsrapporten.
  4. Bestilling via varefanen

Manuel bestilling

I denne guide vil vi vise dig, hvordan du nemt kan oprette en bestilling i Rackbeat via fanen "Indkøb". Det er en af flere metoder til at oprette bestillinger i Rackbeat, hver tilpasset forskellige arbejdsgange.

1. Vælg Indkøb:
    1. Gå til fanen "Indkøb" øverst i Rackbeat og klik på "Bestilling" i menuen.
  1. Opret Ny Bestilling:
    1. Klik på "Opret ny" i det øverste højre hjørne.
    2. Vælg leverandøren for bestillingen fra dropdown-menuen, eller opret en ny leverandør ved at vælge "Opret" nederst i dropdown-boksen og derefter "Opret og rediger".
  2. Angiv Bestillingsdetaljer:
    1. Udfyld relevante informationer såsom referencer, betalings- og leveringsbetingelser.
  3. Tilføj Varelinjer:
    1. Klik på "Produktlinje", "Tekstlinje" eller "Tilføj varesamling" i midten af skærmbilledet for at tilføje en eller flere varelinjer.

1. "Tilføj varesamling" vil kun være tilgængelig såfremt du har oprettet én eller flere varesamlinger.
    2. Vælg et produkt, angiv mængde og andre relevante oplysninger for hver varelinje.
  4. Gem Bestilling:
    1. Klik på "Gem" for at afslutte tilføjelsen af varer, eller vælg "Gem og ny" for at fortsætte med at tilføje flere varer.
  5. Send Bestilling til Leverandør:
    1. Når bestillingen er klar, klik på "Send til leverandør" i det øverste højre hjørne.
    2. Vælg, om du ønsker at sende bestillingen via e-mail, og klik derefter på "Send" for at færdiggøre processen.

Varer til genbestilling

Du kan bestille dine varer igennem vores genbestillings funktion som du finder på dashboardet.

Når du klikker på "Genbestil alle" knappen, så vil du få et vindue op som giver dig mulighed for at vælge en leverandør.

Har du allerede tilføjet en primær leverandør på varen, så vil denne allerede være valgt for dig.

Klikker du på "Opret X antal bestillingskladder" så vil dine bestillinger være oprettet som kladder og skal herefter håndteres.

Vi har oprettet 5 bestillingskladder og får derfor nu denne notifikation.

Du skal nu finde dem i din bestillingsoversigt og arbejde med dem herfra.

Logikken bag genbestillingsfunktionen

Vores genbestillingsfunktion i Rackbeat virker således: Systemet sammenligner varens aktuelle totale lagerbeholdning med den minimumslagerbeholdning, du har indstillet for varen.

Når varens lagerbeholdning falder under det angivne minimum, bliver varen automatisk fremhævet i genbestillingsfunktionen og på din genbestillingsrapport.

I illustrationen nedenfor har vi fremhævet vigtige punkter på varens informationsside:

1. På Lager: Her vises varens nuværende lagerbeholdning.
  2. Min. Lagerbeholdning: Dette felt viser den minimumslagerbeholdning, som er indstillet for varen.
  3. Primær Leverandør: Her angives den primære leverandør, der er valgt for varen.

Brug af genbestillingsrapporten

Du kan også benytte dig af vores genbestillingsrapport, som vil fungere på nogenlunde samme vis som genbestillingsfunktionen du fandt ude på dashboardet.

Rapporten finder du ved at gå til Rapportering og vælge Genbestilling.

Herefter vil du have mulighed for at vælge filtre, såfremt du ikke vælger noget i filtrene, så vil Rackbeat vise alle dine varer.

I filteret "Status", der kan du vælge om du vil se Alle varene, varene som skal er under deres minimumsbeholdning og skal genbestilles eller varene som ikke skal genbestilles endnu.

I screenshottet nedenfor har jeg valgt kun at se varene som skal genbestilles.

Du kan herfra gøre 2 ting, du kan vælge at klikke "Genbestil" pr. varelinje eller markere flere varer på samme tid og klikke på knappen "Genbestil alle"

Vi laver herefter en genbestilling på flere varer:

Hvis en primær leverandør har været valgt på varene, så vil det allerede være valgt og så undgår du at skulle vælge en leverandør.

Bestilling via varefanen

Du kan også oprette din bestilling af varen(e) direkte igennem din vareoversigt.

Det du skal gøre, det er:

1. Gå til din vareoversigt
  2. Søg efter eller vælg den vare som du ønsker at bestille
  3. Hold musen over de 3 prikker i højre side.
  4. Vælg "Bestil Produkt"
  5. Indtast antal du ønsker at bestille og vælg leverandør. (Hvis en primær leverandør er valgt på varen, så vil den automatisk være valgt)
  6. Opret din bestillingskladde.

Hvis du skal bestille flere varer af gangen, så kan du gøre det på denne måde:

Her skal du blot markere de varer som du ønsker at bestille og vælge at bestille dem igennem massehandlinger

så vil der blive oprettet en bestillingskladde som du kan arbejde ud fra.