Sådan opretter du varegrupper

Varegrupper benyttes til at sondre mellem, om produkter er fysiske eller om der i stedet er tale om f.eks. ydelser eller fragt, der ikke optager lagerplads. De giver også mulighed for at definere, hvilke momssatser der skal gælde for varegruppen.

Varegrupper kan blive oprettet på to måder: manuelt eller via import. Nedenfor guider vi dig igennem, hvordan du opretter varegrupper manuelt. Hvis du har brug for hjælp til import, kan du læse vores Helpdesk-artikel "Sådan importerer du varegrupper".

1. Vælg fanen "Varer" øverst
  2. Klik på "Varegrupper" i menuen
  3. Klik på "Opret ny" øverst til højre
  4. Udfyld informationsfelterne for gruppen
  5. Klik på “Opret ny varegruppe” for at afslutte

Tip! Læs også vores artikel omkring varegruppefunktionen 'Spred kost ved modtagelser'.

NB! Produkter skal altid have en varegruppe tilknyttet. Det betyder, at du skal sørge for at have oprettet dine varegrupper før, du opretter/importerer dine produkter.