Opsætning af DanDomain integrationen

Du kan integrere Rackbeat til din DanDomain aftale, så data overføres mellem de to systemer. Nedenfor guider vi dig igennem, hvordan du sætter integrationen op mellem Rackbeat og DanDomain.

Du kan selv opsætte integrationen. Vi anbefaler dog, at du får hjælp af en af vores onboarding-partnere, der kan garantere korrekt opsætning af integrationen. Kontakt vores Support team, som kan sætte dig i kontakt med en onboarding-partner.

Vores Support svarer gerne på spørgsmål vedrørende integrationen, men assisterer ikke på selve integrationsopsætning.

Vil du gerne vide mere om integrationen mellem Rackbeat og DanDomain (f.eks. hvilken data der bliver overført), før du går i gang med installationen, kan du læse vores artikel "Om DanDomain integrationen".

Installation af integrationen

Integrationen mellem Rackbeat og DanDomain er udviklet af Bizz Zolutions ApS og skal konfigureres via dette link. For at komme i gang skal du have en Rackbeat Premium konto og en DanDomain Classic webshop.

1. Åben linket ovenfor og udfyld:

• Dit navn
    • E-mail
    • Ønsket adgangskode (for at tilgå integrations-opsætningen)
    • Gentag adgangskode
    • Klik 'Register'

2. Du vil nu se denne side:

DanDomain API Key: Gå til DanDomain Admin > Indstillinger > Integration > API > Tilføj ny bruger > Tildel et navn, ex. 'Rackbeat' og afkryds alle rettigheder > Klik 'Gem' og kopier API nøglen.

Webshop URL: ex. https://rackbeat.dk/

Rackbeat token: Oprettes under Rackbeat > Indstillinger > API > Opret ny

Primary site ID: Gå til DanDomain Admin > Indstillinger > Site > Aflæs ID fra din "primære", ex. 26

Klik 'Create store'

3. Hvis alting er udfyldt korrekt, vil du nu se denne side:

Kopiér 'Order updated webhook URL' > Gå til Dandomain > Indstillinger > Integration > Webhooks > Opret webhook:

Navn: Rackbeat Ordre
Type: Ordre
Webhook URL: Indsæt det kopierede
Aktiv: Ja
Klik 'Gem'

Gør det samme for 'Product created webhook URL':
Navn: Rackbeat Produkt
Type: Produkt
Webhook URL: Indsæt det kopierede
Aktiv: Ja
Klik 'Gem'

Initial sync (opstartssynkronisering)
Det er kun muligt at foretage en opstartssynkronisering én gang, i forbindelse med selve opsætningen af integrationen. Her kan du foretage en overførsel af produkter fra webshoppen til Rackbeat. Det kræver, at du allerede har oprettet en varegruppe i Rackbeat.

Ved opsætning af integrationen skal der tages stillig til følgende ting:

Product settings

Creation and maintenance of products:

Denne integration tillader kun 2-vejs synkronisering af varer - eller ingen synkronisering overhovedet. Hvis du vælger 'Create in Rackbeat / create from Dandomain orders' vil nye produkter oprettet i Rackbeat overføres til Dandomain og vice-versa.

Products for shipping og fee:
Udfyld et Rackbeat produktnummer for anvendelse ved hhv. fragt og betalingsgebyr.

Rackbeat custom field for 'Webshop sales price' (ID):
Da priserne i webshoppen oftest er inkl. moms, og Rackbeats generelle salgspris er excl. moms, så kan man tilføje et brugerdefineret felt (for: Products, type: Text), hvori der kan placeres udsalgsprisen på produktet.

Rackbeat custom field for 'Available on webshop' (ID):
Her kan man vælge et brugerdefineret felt (for: Products, type: Checkbox), hvor man kan afkrydse/sætte flueben, hvis man ønsker produktet skal være on/offline i webshoppen.

Rackbeat custom field for 'Main stream products' (ID):
Her kan man vælge et brugerdefineret felt (for: Products, type: Checkbox), hvor man kan afkrydse/sætte flueben, hvis ønsker at tillade ubegrænset tilgængelighed af produktet på webshoppen. Dvs. der overføres ikke lagerbeholdning fra Rackbeat til Dandomain på denne type varer.

Rackbeat custom field for 'Product Variant (ID)':
Her kan man vælge et brugerdefineret felt (for: Products, type: Text), hvor en eventuel produkt variant fra Dandomain bliver placeret i tekst-format i Rackbeat. For alle indstillinger med 'custom fields' er det ID'et på feltet der skal udfyldes.

Location of product - if custom field 8 (Dandomain) = 1:
Er en special indstilling og skal ikke bruges. Vælg 'Don't use'.

Status for sync of inventory:
Vælg hvilken type lagerbeholdning der skal synkroniseres til Dandomain.

Sync inventories from location:
Vælg hvilken lokation, vi skal tage lagerbeholdning fra.

Rackbeat custom field for ”Available on other stores”:
Her kan man vælge et brugerdefineret felt (for: Products, type: Checkbox), hvis man ønsker at produktet skal være tilgængeligt på andre stores/sites. Udfyld ID på feltet.

Other stores site ID (separate by comma, eg. 1, 3, 5):
ID's fra Dandomain på de sites, der også skal være en del af produktets tilgængelighed. Sites kan findes i Dandomain admin -> Indstillinger -> Sites.

Order settings

Order number on creation of new orders in Rackbeat:
Vælg ønsket ordre nummer

Status for new orders created in Rackbeat:
Vælg status for nye ordrer der oprettes i Rackbeat

Standard location for order lines:
Hvis man ønsker at lageret skal trækkes fra en specifik lokation kan den vælges her.

Status for Dandomain orders to transfer:
Her kan man vælge hvilken status i DanDomain en ordre skal have før den overføres til Rackbeat.

Where to mark order as ”shipped”:
Her kan man vælge, hvor man ønsker at markere ordren som 'Afsendt' - hvis man vælger 'Rackbeat' vil ordrestatus automatisk opdateres til 'Afsendt' i Dandomain og omvendt, hvis man vælger 'Dandomain' som ønsket sted til markering af 'Afsendt'.

Status for Dandomain ”shipped orders”:
Her skal man vælge hvilken status i DanDomain der indikerer, at en ordre er 'Afsendt'.

Create and book invoice after order shipment?:
Hvis denne er afkrydset, vil Rackbeat automatisk opgradere ordren til 'faktura', når den er Afsendt.

E-mail invoice to customer:
Hvis feltet ovenfor er afkrydset, er det også muligt at sende faktura til kunden på mail.

Transfer Dandomain order ID to:
Såfremt man ikke vælger, at bruge samme ordrenummer serier i hhv. Rackbeat og Dandomain, kan man her vælge hvortil DanDomains ordrenummer skal overføres til.

Mapping of Order Shipping Info
Dette er en 'mapping' af forsendelsesmetode fra DanDomain vs. Leveringsbetingelse i Rackbeat, her skal angives ID på forsendelsesmetoden i Dandomain (findes under Indstillinger > Forsendelse > Hold musen over "Rediger" for at se ID i parantes).

Så på venstre side skal udfyldes ID fra Dandomain og på højre side kan vælges Leveringsbetingelse fra Rackbeat (findes under Indstillinger > Leveringsbetingelser)

Transfer order manually
Anvendes normalt til fejlsøgning, her kan man udfylde ordrenummer fra Dandomain og så overføres den til Rackbeat. Her ignorerer den alt andet i konfigurationen, dvs. den vil overføre ordren uanset hvilken status den har i Dandomain og hvad man ellers har valgt i indstillingerne.

Customer settings
Dette er indstillingerne for hvordan nye kunder oprettes i Rackbeat, samt hvilken kunde der ønskes anvendt ved overførsel af ordrer fra Dandomain. Enten kan man vælge at overføre til ét kundenummer (Transfer all webshop orders to a single customer), eller at der skal oprettes en ny kunde per ordre.

OBS! Hvis man vælger Create new customer for each order, vil der altid valideres på kundens e-mail, dvs. findes der allerede en kunde i Rackbeat med samme e-mail adresse vil denne anvendes.

Klik 'Activate integration'. God fornøjelse!

Der findes en video gennemgang af opsætningen her

TIP: Læs vores Helpdesk artikel "Om DanDomain Classic integrationen" for mere viden om integrationen mellem DanDomain og Rackbeat.