Slik oppretter du en lagerflytting

Du kan flytte varene dine fra en lokasjon til en annen. Du har også muligheten til å flytte varene til en midlertidig "transport" lokasjon, hvis varene f.eks. skal flyttes fysisk fra en andresse til en annen.

I Rackbeat kan du utføre to typer lagerflyttinger: alminnelig lagerflytting og intern lagerflytting. Denne guiden forklarer forskjellen på de to og hvordan du effektivt administrerer disse prosessene.

Typer av lagerflytting

Alminnelig lagerflytting

Dette er den helt grunnleggende flyttingen av varer fra en lokasjon til en annen innenfor virksomheten.

Opprettelse av Alminnelig Lagerflytting

1. Velg fanen "Varer"
  2. Klikk på "Lageroverføring" i menyen.
  3. Klikk på "Opprett ny" for å inntaste detaljene, som dato, lokasjoner og årsak
  4. Velg proukt og antall. For flere produkter, tilføy linjer.
  5. Lagre som en kladd og bokfør for å bekrefte flyttingen.

Intern lagerflytting

Brukes til varer, som er under lengre transport, som for eksempel i en container eller på et fraktskip.

Opprettelse av Intern Lagerflytting

1. Velg fanen "Varer"
  2. Klikk på "Intern Lagerflytting" i menyen
  3. Opprett en ny flytting og angi dato, samt de tre lokasjonene start, transport og slutt. Klikk "Opprett" for å tilføye varer.
  4. Tilføy varer og antall, og bokfør for å starte flyttingen.

1. Bokføringen av flyttingen vil flytte varene til deres transportlokasjon.

5. For å avslutte flyttingen, opprett en mottakelse ved å lage en kvittering, rediger den, juster antall og bekreft til slutt mottakelsen.

6. Varene er nå mottatt på sluttdestinasjonen.

Administrasjon av Lagerflyttinger

• Import av Lgerflyttinger: For større mengder varenumre, kan det være lurt å kjøre en import av lagerflyttingene via en CSV-fil.
    • Det er ikke mulig å importere en intern lagerflytting, denne skal gjøres manuelt
  • Overvåkning: Alle lagerflyttinger lagres som kladder frem til de bokføres, hvilekt oppdaterer lagreantallet og lokasjonen.

Bemerkninger

• Varer under transport teller samtidig med i den samlede tilgjengelige lagerbeholdningen
  • Det er viktig å sikre nøyaktighet i inntasningen av lokasjoner og varer for å unngå feil i lagerstyringen

Effektiv håndtering av lagerflyttinger i Rackbeat sikrer presis registrering av varenes plassering og tilgjengelighet. Denne funksjonen er avgjørende for virksomehter med komplekse logistikkbehov.