Salgsmodulen: Fra Tilbud til Faktura - vi gjennomgår hele prosessen i denne artikkelen

Rackbeat har en innebygd salgsmodul. I denne artikkelen går vi gjennom hele salgsprosessen - fra Tilbud til Faktura - slik at du får et innblikk i hvordan du håndterer salg i Rackbeat.

Dykk ned i Rackbeats salgsmodul, som effektivt håndterer alt fra tilbud til fakturaer, og oppdag hvordan du kan strømlinje dine salgsaktiviteter. Nedenfor kan du se hvilke kategorier vi sammen kommer til å gjennomgå.

• Arbeid med modulen
  • Opprettelse av tilbud
  • Konvertering av tilbud til ordre
  • Opprettelse av forsendelse
  • Opprettelse av faktura

Arbeid i modulen

Rackbeat gir deg fleksibiliteten til å håndtere salgsprosesser etter behov. Du trenger ikke å følge en fast sekvensk (Tilbud → Ordre → Forsendelse → Faktura); du kan gp direkte til å opprette en ordre eller en faktura.

Tips! Integrer Rackbeat til nettbutikken din for automatisk ordreopprettelse og effektiviser salget ditt.

Opprettelse av tilbud

Du kan opprette et tilbud i Rackbeat som senere kan konverteres til en ordre eller en faktura, nedenfor kan du lese om hvordan du oppretter et tilbud:

1. Beveg deg inn på 'Salg' og velg 'Tilbud'

2. Start et nytt tilbud ved å trykke på 'Opprett nytt'

3. Velg en kunde og detaljer for tilbudet

1. Detaljer kan legges til når du har trykket på "Opprett og rediger", de legges til ved å taste inn den ønskede informasjonen i de tilgjengelige feltene inne på tilbudet.
  4. Legg til produkter og avslutt ved å sende tilbudet til kunden.
    1. Du har nå kommet til punktet hvor du kan sende tilbudet til kunden ved å trukke på 'Send til kunde'

Tips! Du trenger ikke å sende tilbudet til kunden din på mail for å kunne bekrefte det. Ønsker du ikke å sende det på mail via Rackbeat, skal du kun ta bort huket i boksen oppe i venstre side av vinduet du ser ovenfor.

Konvertering av tilbud til ordre

1. Finn ditt tilbud under 'Salg' > 'Tilbud'
  2. Hold musen over de tre prikkene og klikk på "Kunde har akseptert"
  3. Konverter tilbudet til en ordre og rediger den etter behov.
  4. Når du har rettet ordren din slik at den passer ditt behov, kan du bekrefte den ved å klikke på 'Akseptere og konvertere'.
  5. Du kan velge her om du vil sende ordrebekreftelsen til kunden din

Opprettelse av forsendelse

1. Under 'Salg' > 'Ordre' finner du ordren din
  2. Opprett en forsendelse direkte fra ordren ved å holde musen over de tre prikkene og klikke på 'Opprett forsendelse'
  3. Velg varene som skal avsendes og klikk på 'Plukk'
  4. Klikk på 'Bekreft' for å sende varene ut fra lageret
  5. Velg om en følgeseddel skal sendes til kunden på mail og om en faktura skal opprettes for de sendte linjene.

1. Velger du å klikke på 'Opprett faktura for sendte linjer' vil du også få muligheten til å markere fakturaen som bokført, hvilket automatiserer det neste trinnet.

Opprettelse av faktura

1. Fra din salgsordre, velg 'Opprett faktura
  2. Rediger fakturaens informasjoner, såfremt at det er behov for dette.
  3. Avslutt ved å bokføre og sende fakturaen til kunden.
    1. Du kan velge om den skal sendes med eller uten forsendelse, det kan du dog kun gjøre hvis du ikke har sendt varene fra lageret ditt enda.

Vær oppmerksom! Hvis du fjerner en linje på fakturaen som kan finnes på ordren din, vil ordren være markert som delvist fakturert.

Ordren er derfor ikke arkivert, da den ikke er ferdig håndtert.

Løsning: Fakturer de resterende linjene på ordren, så vil ordren bli arkivert. Hvis disse linjene ikke kan faktureres, kan du opprette en kreditnota og etterfølgende kreditere dem.

Det samme vil være gjeldende hvis du endrer enheten på fakturaen til noe annet enn hva den er på ordren.

Tips! Rackbeat genererer automatisk unike numre for ordre, som starter med 1001. Du kan tilpasse nummerserien under 'Virksomhetsinnstillinger' > 'Generelt' > 'Nummer'

Rackbeats salgsmodul er designet for å gi deg kontroll og effektivitet i din salgsprosess.

Eksperimenter med de forskjellige funksjonene for å finne den arbeidsflyten som passer best til din virksomhet, og ikke nøl med å kontakte supporten for ytterligere sparring omkring din arbeidsflyt.