Proformafaktura i Rackbeat

I Rackbeat kan du opprette en proformafaktura ved å endre navnet på en tilbuds- eller ordremal til "Proformafaktura", hvilket tilføyer fleksibilitet til dine faktureringsprosesser.

Som standard tilbyr ikke Rackbeat en dedikert proformafaktura-mal, men du kan likevel opprette en ved å tilpasse en av dine eksisterende eller nye layoutmaler.

Gå inn på Layoutsinnstillinger for tilpasning

For å opprette en proformafaktura-mal i Rackbeat, gjør du som følger:

1. Finn frem dine layouts: Gå til innstillingene for 'Layouts' i Rackbeat
  2. Velg layout eller opprett et nytt: Velg det layoutet du ønsker å redigere i ved å klikke på navent, alternativt kan du opprette et helt nytt layout.
  3. Velg mal: Åpne enten tilbud- eller ordremalen, avhengig av hvilken du ønsker å endre.

Det forutsetter dog at du ikke benytter tilbudsmalen eller ordremalen, da det er en av disse to malene du skal endre i.

Vil du opprette et nytt layout? Se hvordan du kan gjøre dette i denne artikkelen: Layouts i Rackbeat

Endring av navnet på malen

• Rediger navnet på malen: Endre navnet fra enten "Tilbud" eller "Ordre" til "Proformafaktura"

Husk å lagre layoutet ditt når du har endret tittelen.

Anvendelse av proformafaktura

Når malen har blitt endret, kan den brukes til å opprette dokumenter markert som "proformafaktura", som senere kan konverteres til en faktisk ordre eller faktura.

Det står nå "proformafaktura" på det tilbudet vi har opprettet og på den måten kan du bruke tilbudsfunksjonen i Rackbeat med et layout til å sende en 'proformafaktura'.

HUSK! Endre layoutet på tilbudet ditt for å matche det oppsettet du har satt opp, slik at endringene dine blir synlige.

Ved å bruke denne metoden kan du omgå Rackbeats standardinnstillinger og tilpasse systemet til å håndtere proformafakturaer, noe som øker fleksibiliteten i faktureringsprosessene.