Slik oppretter du en leverandør kredit-nota

Er du i ferd med å håndtere leverandørfakturaer i Rackbeat og trenger å opprette en kreditnota? Denne guiden gir deg en enkel og effektiv fremgangsmåte for å opprette kreditnotaer, noe som er avgjørende for korrekt lagerstyring.

Du kan enkelt opprette en kreditnnota på leverandørfakturaene dine, og nedenfor viser vi deg hvordan du gjør dette.

1. Åpne Innkjøp: Gå til "Innkjøp" øverst i Rackbeat.
  2. Finn Fakturaer: Klikk på "Fakturaer" i menyen og filtrer til "Bokført" under "Arkivert" for å finne bokførte leverandørfakturaer.
  3. Velg faktura: Gå gjennom listen for å finne den leverandørfakturaen du vil opprette en kreditnota til.
  4. Opprett kreditnota: Hold musen over de tre prikkene til høyre for den valgte faktura og velg "Opprett kreditnota".

• Inntast eventuelt et notat eller overskrift for kreditnotaen
    • Bestem mengden for hver vare, du ønsker å inkludere i kreditnotaen
    • Fjern eventuelle varer, du ikke ønsker på kreditnotaen, ved å klikke på "X" ved siden av varelinjen
  5. Bokfør kreditnotaen: Før du bokfører, skal du velge om og hvordan lageret skal justeres:
    • Beslutt om varer skal tilbakeføres til lageret og angi om tilbakeføringen skal skje på fakturadatoen
    • Angi årsaken til opprettelsen av kreditnotaen
  6. Avslutt: Klikk på "Bokfør" for å rettferdiggjøre kreditnotaen.

Ekstra tips: Du kan finne alle opprettede kreditnotaer ved å velge "Fakturaer" og deretter filtrere etter "Kreditnota" i "Type"-boksen.