Fordel kostnader i Rackbeat

I Rackbeat kan du fordele kostnader av frakt på mottatte varer, som justerer varenes kostpris basert på enten antall eller verdi, og dermed sikrer en presis kostprisberegning.

I Rackbeat kan du fordele kostnader, som for eksempel frakt, på de mottatte varene for å inkludere disse kostnadene i varenes faste kostpris.

Tilgang til Varegruppeinnstillingene

For å konfigurere spredningen av omkostningene, kan du gjøre som følger:

1. Gå til 'Varer': Velg 'Varegrupper' i menyen
  2. Opprett Varegruppe: Klikk på 'Opprett ny varegruppe' og gi den et navn, for eksempel "Frakt"
    1. Valg for 'Har lager': Sett denne til 'Nei' for å indikere at varer i denne gruppen ikke trekker på lageret.
    2. Aktiver 'Fordel kostnader': Velg 'Ja, basert på antall' eller 'Ja, basert på verdi' for å definere hvordan kostnadene skal fordeles.
  3. Opprett en vare: Sørg for å opprette varen "Frakt" og legg den til i varegruppen du nettopp har opprettet.

Beregning av kostpris

Fordelingen av kostnadene kan baseres på:

• Antall: Kostnaden fordeles likt basert på antallet mottatte varer
  • Verdi: Kostnaden fordeles proporsjonalt basert på verdien av mottatte varer

Eksempel

Se for deg at en leverandørfaktura inneholder:

• 2 kasser av Vare X til 1500 NOK pr. stk.
  • 8 kasser av Vare Y til 200 NOK pr. stk.
  • Fraktkostnader på 120 NOK

Basert på Antall:

Hver vare tildeles en ekstra omkostning på 12 NOK, da fraktkostnadene er 120 kroner spredt på 10 varer.

Basert på Verdi:

Vare Y tildeles en justert kostpris på omtrent 205,22 NOK, mens vare X justeres til omtrent 1539,13 NOK.

Å inkludere yttligere kostnader som en del av varenes kostpris i Rackbeat, sikrer en mer nøyaktig vurdering av lagerets samlede verdi.

Hvordan tilføyer man det på en bestilling/faktura?

Du kan tilføye det på en bestilling eller en leverandørfaktura ved å gå til innkjøp og velge enten bestilling eller leverandørfaktura. Vi går gjennom begge workflows under.

Bestilling

For å tilføye det til en bestilling, gjør du som følger:

1. Gå til 'innkjøp': Gå til fanen Innkjøp og velg 'Bestilling'
  2. Opprett en ny bestilling: Klikk på 'Opprett ny' for å opprette en ny bestilling og velg leverandør

3. Legg til varelinjer og detaljer: Legg til varelinjene dine og yttligere detaljer.
  4. Legg til varelinjen for frakt: Sørg for at du har varelinjen for frakt lagt til i din bestilling.
  5. Send til leverandør: Send bestillingen til din leverandør ved å trykke på bekreft innkjøpsordre:
  6. Opprett motakelse: Når du har mottatt varene dine kan du opprette en mottakelse ved å trykke på 'Opprett nytt varemottak' inne på bestillingen din.
  7. Motta varene dine: Klikk på 'Motta' for å motta varene dine.
  8. Vend tilbake til bestillingen: Fra mottakelsen kan du gå tilbake til bestillingen ved å klikke på bestillingsnummeret.
  9. Opprett en leverandørfaktura: Du kan opprette en faktura fra bestillingen, og her kan du velge om den skal opprettes med alle varelinjene eller kun de mottatte linjene.
  10. Bokfør faktura: Når alt er skrevet korrekt inn på fakturaen kan du klikke på 'Bokfør', for å bokføre fakturaen.

Nå vil frakten være spredt på de mottatte varene, som en ekstra kostnad til kostprisen.

Leverandørfaktura

Du kan også hoppe over bestillingsdelen og opprette en leverandørfaktura med en gang. Vi går gjennom denne metoden også.

1. Gå til 'Innkjøp': Gå til fanen 'Innkjøp' og velg 'Fakturaer'
  2. Opprett en ny faktura: Klikk på 'Opprett ny' for å opprette en ny faktura og velge en leverandør.
  3. Legg til varelinjer og detaljer: Legg til varelinjene dine og yttligere detaljer.
  4. Legg til varelinjen for frakt: Sørg for at du har varelinjen for frakt lagt til på din bestilling.
  5. Bokfør fakturaen: Når alt er skrevet korrekt inn på fakturaen kan du klikke på 'Bokfør'
    1. Registrer som mottatt: Hvis du allerede har mottatt varene kan du huke av i boksen "Merk som mottatt" i pop-up vinduet, hvilket vil opprette en mottakelse og motta den for deg.
  6. Opprett mottakelse: Hvis du ikke gjennomfører punkt 5, vil du opprette en ny opprette en ny mottakelse direkte fra leverandørfakturaen når du mottar varene på lageret. Du trykker dermed bare på 'Opprett nytt varemottak'.
  7. Motta varene dine: Klikk på "Motta" for å motta varene dine.

Nå vil frakten være spredt utover de mottatte varene som en ekstra kostnad på kostprisen.