Lagerstatus i Rackbeat

Årlig statusopptelling i Rackbeat hjelper med å verifisere lagerets nøyaktighet og verdi. Tilgang via 'Rapportering' og 'Opptelling' tillater dybdegående filtrering og eksport for effektive lagerjusteringer.

En årlig statusopptelling er avgjørende for å sikre nøyaktighet av lagerregistreringer og verdisettelse av varelageret.

Formål med statusopptelling

Statusopptelling hjelper med å kontrollere og justere varelageret ved å sammenligne det faktiske antallet varer på lageret, med bokførte mengder. Dette identifiserer eventuelle forskjeller.

Opplever du at det er en forskjell, skal du som oftest forklare hvorfor det har oppstått en slik differanse på lageret ditt, sammenlignet med det bokførte lageret.

Tilgang til varetellingsrapporten

For å foreta en statusopptelling:

1. Finn frem til fanen 'Rapportering': Velg 'Varetelling'
  2. Innstillinger for rapporten: Her kan du filtrere basert på varer, varegrupper, dato og lokasjon. Du kan også velge å inkludere eller ekskludere bestemte varer, basert på dine behov.

Filtreringsmuligheter

• Vare: Fra og til
  • Varegruppe: Fra og til
  • Dato: Til
  • Lokasjon: Velg lokasjon
  • Yttligere filtreringsinnstillinger: Skjul tomme varer, vis per lokasjon, ekskluder ikke-transaksjonerte varer (altså varer som ikke har hatt noen bevegelser henholdsvis innenfor de seneste 3, 6, 12 og 24 måneder) osv.

Eksporter og juster

Etter opprettelse av rapporten kan du eksportere dataen til et Excel eller csv-ark, hvor du kan foreta justeringer.

Disse justeringene skal deretter oppdateres i Rackbeat som en lagerregulering.

Er du i tvil om hvordan du gjør en lagerregulering, så kan du enkelt følge vår guide om lagerreguleringer i Rackbeat.

Den finner du her: Reguleringer i Rackbeat