Slik oppretter du en leverandørfaktura

Du kan enten opprette en leverandørfaktura gjennom en innkjøpsordre eller helt fra bunnen av - f.eks. hvis du ikke har innkjøpsorderen i systemet. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du oppretter en leverandørfaktura fra bunnen av.

Hvis du i stedet ønsker å opprette en leverandørfaktura gjennom en innkjøpsordre, viser vi deg hvordan du gjør dette i artikkelen "Slik oppretter du en leverandørfaktura gjennom en innkjøpsordre".

Opprettelse av leverandørfaktura fra bunnen

1. Velg fanen "Innkjøp" øverst
  2. Klikk på "Fakturaer" i menyen
  3. Klikk på "Opprett ny" i øverste høyre hjørne
  4. Velg den aktuelle leverandøren fra dropdown-feltet og klikk på "opprett og rediger"
  5. Angi relevante opplysninger
  6. Nederst på siden kan du legge til varer ved å klikke på "Opprett ny" / "Lag varesamling"
    TIPS: Hvis du har en PDF (f.eks. en faktura fra leverandøren) som du ønsker å legge til som vedlegg, kan du klikke "Upload PDF"
  7. Klikk "Bokfør"
  8. Nå kan du registrere at du har mottatt varene og du kan bruke faktureringsdatoen som den datoen varene kom på lageret
  9. Klikk "Bokfør" for å avslutte

Notat: Det denne fakturaen gjør er å låse kostprisene som du har kjøpt varene for. Kostprisen danner grunnlaget for hvordan deres lagerverdi blir regnet ut.