Så installerar du Rackbeat via eEkonomi Market

Om du använder eEkonomi som ditt finansiella system kan du köpa Rackbeat direkt från eEkonomi Market. Nedan guidar vi dig genom hur du installerar Rackbeat från eEkonomi Market.

Om du vill veta mer om integrationen mellan Rackbeat och Visma eEkonomi (t.ex. vilken data som överförs) innan du startar installationen kan du läsa vår artikel "Om Visma eEkonomi integrationen".

Du kan antingen installera integrationen mellan Rackbeat och Visma eEkonomi via ditt Rackbeat-avtal eller via eEkonomi Market. I den här artikeln går vi igenom hur du installerar integration via eEkonomi Market.

Om du istället vill lära dig hur du installerar integrationen via ditt Rackbeat-avtal har vi gjort artikeln "Inställning av Visma eEkonomi-integrationen" till dig.

Installera Rackbeat via eEkonomi Market

Rackbeat är anslutet till Visma Connect-lösningen så du slipper spara ditt lösenord och logga in/ut hela tiden.

Vi har gjort en kort video som tar dig steg-för-steg hur Rackbeat skapas/installeras direkt från eEkonomi Market.

Fastställ dina företagsinställningar i Rackbeat

Nu har du tillgång till Rackbeat! Innan vi fortsätter med att ställa in integrationen mellan eEkonomi och Rackbeat måste du fastställa några inställningar i Rackbeat först.
Du kan se hur du anpassar dem här.

Det är inte nödvändigt att anpassa alla inställningar - välj de som är relevanta för dig.

Anpassa produktgrupper i Rackbeat

Dina varugrupper från eEkonomi har redan överförts till Rackbeat vid uppstartssynkroniseringen. eEkonomi skiljer dock inte på om varor är fysiska eller om de istället är tjänster som inte tar upp lagerutrymme - men det gör Rackbeat.

Därför är det viktigt att du anpassar varugrupperna i Rackbeat så att de skiljer sig mellan varor med och utan lagertransporter.

1. Gå till fliken "Lager" högst upp
  2. Välj "Grupper" i menyn - här kan du se alla dina varugrupper
  3. Leta reda på varugruppen i översikten som inte finns i lager och klicka på redigeringssymbolen till höger på raden
  4. Välj "Nej" i fältet "Har lager" och spara

På varugrupperna kan du också ange momssatsen. Om du vill ha något annat specificerat än det som infogas automatiskt kan du anpassa detta här.

Om du arbetar med produktion av paketartiklar

Om du inte arbetar med produktion av varor kan du hoppa över det här steget.

Om du arbetar med produktion av varor (dvs. har varor som du monterar ihop med andra produkter) hanteras dessa i Rackbeat som "strukturlistor".

I e-conomic skapas endast den generella varan och överförs sedan till Rackbeat. Om du till exempel skapar ett "bord" som ett objekt i eEkonomi kommer det inte att skapas några ben, bordsskivor eller skruvar. I Rackbeat måste alla dessa däremot skapas, eftersom både bord, ben, bänkskivor och skruvar tar plats och värde i ditt lager.

När du har integrerat ditt eEkonomi-avtal med Rackbeat måste alla dina varor (i exemplet med bordet) därför konverteras till strukturlistor.

Först måste du dock ha skapat de underliggande delarna som utgör strukturlistan som varor i Rackbeat.
Läs om hur du skapar en produkt här.

När de underliggande delarna har skapats som produkter är du redo att konvertera den överordnade varan till en strukturlista / paketartikel.

Läs om hur du konverterar en produkt till en strukturlista / paketartikel här.

Ställ in integrationsinställningarna

Vi har gjort en kort video som tar dig steg-för-steg genom hur du konfigurerar inställningarna efter att Rackbeat har installerats från eEkonomi Market. Om du föredrar att granska inställningen av inställningarna skriftligen kan du gå till vår artikel "Inställning av Visma eEkonomi-integrationen".

Ingående balansräkning (löpande eget lager)

När du börjar använda Rackbeat måste en "ingående balans" (dvs. ditt nuvarande huvudbokslager) laddas ner för att säkerställa att rätt produkter registreras på lagret.
Vi har gjort en video där du kan se hur du gör en manuell lagerjustering och hur du laddar ner en ingående balans via CSV-fil.

Det var allt! Nu är du redo att använda Rackbeat!

Om du behöver mer hjälp är du alltid välkommen att kontakta oss i supporten.