Så flyttar man varor

Du kan flytta dina produkter från en plats till en annan. Det är också möjligt att flytta ditt lager till en tillfällig "transport" -plats, om du behöver hålla reda på ditt lager medan du transporterar produkterna.

Lagerrörelse kan skapas på två sätt: Manuellt eller via import. Nedan guidar vi dig genom hur du förflyttar varor manuellt. Om du behöver hjälp med import, gå till Helpdesk-artikeln "Så importerar du en lagerflytt i Rackbeat"

Förflytta varor manuellt

1. Välj "Lager" i det övre fältet
  2. Klicka på "Lagerflytt" i menyn
  3. Klicka på "Skapa ny" i det övre högra hörnet
  4. Välj vilket datum lagerförflyttningen ska vara giltig från, vilken plats produkten/produkterna ska flyttas från och till och ange en orsak till förflyttningen
  5. Välj den produkt du vill flytta och välj kvantitet. Om du vill flytta fler produkter klickar du på "+ ny rad"
  6. Klicka på "Skapa lagerflytt" för att slutföra
  7. Obs! Lagerrörelsen sparas som ett utkast - när du klickar på "Boka" kommer rörelsen att bokas och lagerkvantiteten uppdateras för respektive vara och lager.

TIPS: Om du skapar en "tillfällig" plats (t.ex. "transport") kan du använda den som en mellanliggande plats när du behöver flytta lager från en adress till en annan. På detta sätt kommer du aldrig att tappa koll på ditt lager i de rörliga processerna.