Inställning av eEkonomi integrationen

Du kan integrera Rackbeat till ditt eEkonomi avtal så att data från Rackbeat överförs till eEkonomi. Nedanför guidar vi dig hur du gör för att sätta upp integrationen.

Vill du veta mer om integrationen mellan Rackbeat och eEkonomi (t.ex. vilken data blir överförd), innan du börjar installationen kan du läsa vår artikel “Om eEkonomi integrationen”.

Du kan själv sätta upp integrationen genom att följa denna guide, men vi föreslår att du kontaktar vårt Support team som kan garantera dig korrekt konfiguration av integrationen för 3500 SEK.

Installation av integrationen

1. När integrationen är uppsatt måste du vara inloggad i både ditt eEkonomi och Rackbeat konto. Så om du inte redan är inloggad i båda systemen måste du logga in nu
  2. Integrationen mellan Rackbeat och eEkonomi finns i Rackbeats App Sektion, som du hittar under “Användarinställningar” (uppe i det högra hörnet) och sedan “Appar” i menyn till vänster
  3. Hitta eEkonomi i app översikten och tryck på “Installera”
  4. Logga in på ditt eEkonomi konto. Här kommer du att bli ombedd att lägga till och därmed acceptera integrationen
  5. Du kommer då till inställningarna för integrationen. Vi går igenom dem nedanför.

Inställningar

INITIAL SYNC: Här har du möjlighet att välja om du vill utföra en uppstartssynkronisering. Det vill säga du kan överföra data från ditt eEkonomi konto till Rackbeat. Du får följande information överfört:

• Produktgrupper
  • Produkter
  • Enheter
  • Kunder

Välj nedanför för varje rubrik, t.ex. “Synkronisera från eEkonomi till Rackbeat” om du vill ha uppstartssynkroniseringen.

OBS! Uppstartssynkronisering kan bara göras en gång!

Om du önskar få data överförd från ditt eEkonomi konto till Rackbeat är det därför viktigt att du utgör synkroniseringen i samband med att du sätter upp integrationen.

Nu när du har bestämt dig för uppstartssynkronisering kan du scrolla vidare. I det följande stycket går vi igenom uppsättningen av inställningarna, steg för steg.

Produktinställningar

Du kan välja om du vill aktivera kontinuerlig synkronisering av produkter. Om du väljer “Rackbeat-> eEkonomi” här kommer produkter och stycklistor att synkroniseras från Rackbeat till eEkonomi.

Du måste då ta ställning till följande:

Kund inställningar

Här kan du välja om du vill aktivera kontinuerlig synkronisering av kunder. Om du väljer “Rackbeat -> eEkonomi” här kommer kunder att synkroniseras från Rackbeat till eEkonomi när du skapar en ny kund eller uppdaterar information hos befintliga kunder.

Betalningsvillkor

Här under “Payment terms mapping” måste du matcha dina betalningsvillkor i Rackbeat med dina betalningsvillkor i eEkonomi. Du kan välja dem under eEkonomi betalningsmetod.

Vi rekommenderar att du skapar dina betalningsvillkor i samma namn som de har i ditt eEkonomi konto så att de matchar korrekt.

Fakturainställningar

I fältet under “Starta orderflöde från” ska du välja varifrån du vill starta ditt orderflöde.

Du kan antingen välja “Rackbeat” eller så kan du välja “Överför inte”.

Här ska du vara uppmärksam på att “ordern” bara överförs till eEkonomi när den bokförs som en faktura i Rackbeat.

Status på nya eEkonomi fakturor

I fältet under “status på nya eEkonomi fakturor” ska du välja vilken status fakturorna som överförs från Rackbeat till eEkonomi ska skapas med. Du kan välja mellan följande:

• Utkast (det skapas som ett utkast till en faktura)
  • Fakturerat (det skapas under “fakturerat”)
  • Fakturerad och skicka e-post (den skapas som “fakturerad” och fakturan skickas även från eEkonomi)

Under rubriken “Använd exakt kvantitet” väljer du om du vill att den faktiska kvantiteten ska överföras till eEkonomi. Om du säger “ja” till detta kommer kundfakturor att använda det faktiska numret på raderna.

OBS! Om du använder mer än 2 decimaler i Rackbeat, var medveten om att “Använd faktiskt tal när du skapar” kan skapa ett problem i värdet.

“Manual GET Rackbeat customer invoice Only for troubleshooting purposes, use this at your own risk - may create duplicates”.

I fältet här kan du ange ett Rackbeat fakturanummer som du sedan kan försöka skicka manuellt till ditt eEkonomi konto.

Det var inställningarna som finns!

Klicka på “Spara inställningar” för att avsluuta.

Du kan alltid återgå till inställningarna och ändra om du vill göra det i framtiden.