Installera Tripletex Integrationen

Du kan integrera Rackbeat med Tripletex så att din data överförs automatiskt mellan de två systemen. Nedan går vi igenom steg för steg hur du ställer in integrationen.

Du kan ställa in integrationen själv. Vi rekommenderar dock att du kontaktar vårt supportteam som verkligen kan garantera en rätt konfiguration av integrationen för 2.500 DKK.

Förberedelser inför installationen

Aktivera API i Tripletex

1. Logga in på Tripletex
  2. Gå till "Företag" i menyn till vänster
  3. Klicka på "Min prenumeration" och beställ "API 2.0"

Konfigurera API-token

1. Klicka på ditt företagsnamn i menyn till vänster
  2. Klicka på "Min profil"
  3. Klicka på "Mer" i den horisontella menyn och välj "API-åtkomst"

Skapa en ny token

1. Klicka på "Tokennamn"
  2. I rullgardinsmenyn "Applikation" väljer du "Rackbeat WMS"
  3. Namnge API-nyckeln - kalla den "Rackbeat"
  4. Kopiera och spara den skapade API-nyckeln

Obs! Innan du går till nästa steg, se till att API-token har tillgång till kunder, leverantörer, produkter och kundfakturor.

Installation av integrationen

1. Gå till http://tripletex-rb.bizzz1.dk/ för att starta upp integrationen
  2. Ange företag, kontaktperson, kontakt-e-post
  3. Klicka på "Starta onboarding"
  4. Ange Rackbeat API-token och API-token som kopierats från Tripletex
  5. Om du vill överföra kunder-, leverantörer- eller produktdata från Tripletex till Rackbeat måste du se till att följande grupper har skapats i Rackbeat innan du går vidare till nästa steg - om inte, skapa dem innan du klickar på "Jag har grupper, nästa":
    • Kundgrupp
      Du kan se hur du skapar en kundgrupp här
    • Leverantörsgrupp
      Du kan se hur du skapar en leverantörsgrupp r
    • Produktgrupp (för lagerartiklar)
      Du kan se hur du skapar en produktgrupp här
    • Servicegrupp (för produkter (tex tjänster som inte finns på lager))
      En servicegrupp skapas som en produktgrupp i Rackbeat.

Startsynkronisering av data från Tripletex till Rackbeat

I det här steget kan du välja om du vill göra en "startsynkronisering" av data från Tripletex till Rackbeat.

Obs! Det är bara möjligt att göra den första synkroniseringen en gång - och det måste göras när du ställer in integrationen.

1. Gå igenom inställningarna för kunder-/leverantörer-/tjänstdata och klarlägg grupperna och betalningsvillkoren.

Inställningar för integrationen

I det sista steget kan du konfigurera hur "inställningarna" för integrationen ska vara.

Dessa inställningar kan ändras när som helst. När du är klar med att konfigurera integrationen får du ett e-postmeddelande med en länk, så att du alltid kan ändra dessa senare

1. Välj vad du vill ska synkroniseras mellan Rackbeat och Tripletex
  2. Klicka på "Spara inställningar" för att slutföra integrationsinställningen

Integrationen är nu installerad och du är redo att optimera dina arbetsflöden mellan Rackbeat och Tripletex!

Viktigt att tänka på

• Det är nödvändigt att "stänga av" EHF-fakturametoden för alla nya kunder som skapas i Tripletex - annars kommer Rackbeat inte automatiskt att kunna överföra kunder till Tripletex.
    Kan göras i Tripletex här: "Faktura --> Inställningar --> Elektronisk faktura/påminnelse/order --> Skicka faktura till företag via"
  • Om du får felmeddelandet "Enhetspriset måste vara inklusive moms eftersom enhetspriset på ordern är inklusive moms" när du försöker överföra faktura från Rackbeat till Tripletex kan du behöva ändra inställningen här: