Kom igång med Unit Converter

Med Rackbeats Unit Converter har du möjligheten att köpa, lagra och sälja i olika enheter. Vi tar dig igenom den nya funktionen i den här artikeln.

Den 1 september 2022 kommer Enhetskonverteraren att vara tillgänglig för alla Premium-kunder.

Enhetskonverteraren är gratis - allt som krävs är att du har ett Premium Rackbeat-avtal. Om det redan är installerat så du är redo att komma igång!

I den här artikeln går vi igenom hur de grundläggande funktionerna fungerar. Låt oss utgå från ett exempel där man handlar med rött vin.

⬇️ Skapa först de enheter du vill arbeta med. Du gör detta där du normalt skapar dina enheter ("Lager" > "Enheter"). I det här fallet har vi skapat vår standardenhet (st), skapa också de andra enheterna som flaskorna ska kunna handlas i (pall, låda och presentförpackning).

⬇️ Ange standardenheten på varukortet

⬇️ Efter detta kan du lägga till och definiera de andra enheterna där flaskan handlas - här måste du gå till fliken som heter 'enheter' på varukortet.

Här kan du lägga till och definiera de enheter som du tidigare har skapat - detta görs via knappen "+ Skapa ny". I detta fall läggs enheterna till:

pall (24 st.)
låda (6 st.)
presentförpackning (2 st.)

UnitConverter3-1

⬆️ Definiera i matrisen:

• Nummer - ange här hur många standardenheter som "går till" den alternativa enheten.
  • Försäljningspris - kan fritt definieras (OBS! Försäljningspris i Rackbeat ska alltid deklareras exkl. moms).
  • Självkostnadspris - kan definieras fritt. Detta självkostnadspris används vid köp av varan. Vid försäljning av produkten är utgångspunkten alltid det "faktiska" självkostnadspriset för standardenheten (vilket framgår av produktöversikten).
  • Streckkod - här kan du infoga streckkod för enheten.
  • Standardförsäljningsenhet - här kan du välja om enheten ska vara standardförsäljningsenheten. Det är alltid möjligt att ändra en specifik beställning / faktura, men om du lägger ✔️ här kommer systemet automatiskt att föreslå den här enheten när du säljer varan.
  • Standard inköpsenhet - här kan du välja om enheten ska vara standardenheten när du köper. Det är alltid möjligt att ändra en specifik beställning / faktura, men om du lägger ✔️ här kommer systemet automatiskt att föreslå den här enheten när du köper artikeln.

Nu är du redo att använda Enhetskonverteraren!

Skapa en order

⬇️ Du ställer in din inköpsorder som vanligt. När du lägger till exempelvis "choklad" i beställningen ser du att systemet automatiskt föreslår beställning i "kg", som du då tidigare hade valt som "Standard inköpsenhet" - du kan alltid ändra det på beställningen.

⬆️ Längst ner i beställningsfönstret kan du se hur många choklad du har "I lager", "Tillgängliga", "På beställning" och "Beställd" - denna information baseras på den valda enheten (i detta fall "kg"). I det här fallet finns det 0 kg i lager.

OBS! På varukontokortet och i produktöversikten kommer det alltid att beräknas i standardenheten - i exemplet här kommer det att stå 0 kg.

⬇️ På våra PDF-filer (beställningar/leveranser/fakturor etc.) visas endast den valda enheten. Du har möjlighet att lägga till 'Antal (i standardenhet)' under layouter om du vill inkludera det. Exempelvis:

UnitConverter10-1