Så exporterar du leverantörsdata

Du har möjlighet att exportera de uppgifter du har om dina leverantörer. Du kanske till exempel vill importera ny data och vill säkra en säkerhetskopia innan. Nedan guidar vi dig genom hur du exporterar data om dina leverantörer.

Du kan exportera leverantörsdata på två olika sätt i Rackbeat. Den ena metoden gör en komplett export av all data du har om dina leverantörer, medan du på den andra har möjlighet att välja vilken information du vill exportera. Vi går igenom båda alternativen här.

Export av leverantörsdata med möjlighet att välja vilken leverantörsinformation som ska exporteras

1. Klicka på fliken "Inköp" högst upp
  2. Klicka på "Leverantörer" i menyn
  3. Välj den eller de leverantörer du vill exportera genom att markera den lilla rutan till vänster om raden - om du vill exportera alla behöver du inte kryssa för, utan gå bara vidare till stegen nedan
  4. Klicka på "Exportera" i övre högra hörnet
  5. Välj vilken leverantörsinformation du vill inkludera i din export
  6. Välj om du vill få ett e-postmeddelande när exporten är klar
  7. Klicka på "Exportera"
  8. När exporten är klar kan du ladda ner filen genom att klicka på "Ladda ner fil"

Export av all leverantörsdata

1. Håll datamusen över ditt namn i det övre högra hörnet och klicka på "Användarinställningar"
  2. Välj "Dataexport" från menyn till vänster
  3. Du är nu på fliken "Kunder" - klicka på fliken "Leverantörer" till höger
  4. Klicka på "Exportera leverantörer"
  5. Filen laddas ner omedelbart