Så skapar du en ny kund

Kunder kan skapas på två sätt: manuellt eller genom en import. Nedan går vi igenom hur du skapar kunder manuellt.

OBS! Innan du kan skapa en kund måste du ha skapat en kundgrupp. Fortsätt med guiden nedan om du redan har skapat dina kundgrupper, om inte har gjort det och behöver hjölp, kan du läsa hur du gör här i guiden: ''Hur man skapar en kundgrupp''.

Skapa kunder manuellt

1. Klicka på fliken "Försäljning" högst upp
  2. Klicka på "Kunder" i menyn
  3. Klicka på knappen "Skapa ny" längst upp till höger
  4. Fyll i den allmänna informationen om kunden
    Om du inte fyller i ett kundnummer genererar Rackbeat automatiskt ett unikt nummer
  5. Klicka på "Skapa kund" för att avsluta eller klicka på "Skapa och ny" (för att automatiskt förbereda dig för att skapa en ny kund)

För information om hur du importerar kunder via en Excel-fil, gå till vår guide "Så här importerar du dina kunder"