Aktivering af One Stop Moms i Rackbeat's Integration med e-conomic

Ønsker du at aktivere Moms One Stop Shop i Rackbeats integration til e-conomic, så læs med her.

Siden 1. juli 2021 har momsreglerne for salg til private inden for EU ændret sig. Den tidligere kendte One Stop Moms er nu blevet til Moms One Stop Shop (MOSS). Denne guide vil vise dig, hvordan du aktiverer denne funktion i Rackbeats integration med e-conomic.

Aktivering af One Stop Moms

Ved "Aktiver One Stop Moms" har du mulighed for at vælge, om One Stop Moms reglerne skal anvendes ved overførsel af kunder fra Rackbeat til e-conomic.

1. Åbn Rackbeat.
  2. Gå til "Virksomhedsindstillinger".
  3. Klik på "Apps".
  4. Find "E-conomic indstillinger".
  5. Klik på fanen "Kundefaktura".
  6. I bunden af siden skal du sætte flueben i kassen for One Stop Moms.
  7. Gem dine indstillinger.

For at forstå One Stop Moms funktionen i Rackbeat og e-conomic bedre, har vi her nedenfor inkluderet noget vigtig information.

Du kan ligeledes finde e-conomics guide her: Moms One Stop Shop

Hvad er One Stop Moms (MOSS)?

Før 1. juli 2021 blev momsen for salg til private indenfor EU kaldt One Stop Moms. Efter ændringen i reglerne, hedder det nu Moms One Stop Shop (MOSS).

For at håndtere disse nye regler, har e-conomic udviklet en funktion, der hjælper din virksomhed med at navigere gennem denne proces. Du kan finde en uddybende forklaring om de nye regler på SKAT.dk og finde en tabel over de forskellige landes momssatser på EU's hjemmeside.

Sådan sætter du MOSS op

For at bogføre korrekt i forhold til MOSS, skal du igennem en række trin i e-conomic.

1. Oprettelse af en landespecifik momskode og en tilhørende salgskonto.
  2. Tilknytning af salgskontoen til dine varegrupper.
  3. Angivelse af en landespecifik momszone på din kunde for at registrere momsen korrekt under det relevante land.

Bemærk! Når du skal indberette moms i Danmark, skal du selv sammenlægge tallene fra rapporten "Salg til private kunder i EU" med tallene fra rapporten "Momsopgørelse", da MOSS ikke er inkluderet i rapporten "Momsopgørelse".

Opsætning af Moms One Stop Shop er kun relevant for virksomheder med salg til andre EU-lande end Danmark.

For mere detaljerede instruktioner om oprettelse af momskoder, salgskonto, og indstilling af kundernes momszone, kan du læse e-conomics egen vejledning, som findes på deres helpdesk.

Vigtigt: Vi anbefaler, at du taler med din revisor, hvis du er i tvivl om hvilken konto du skal vælge.

Vi håber, at denne guide har været hjælpsom i forbindelse med aktivering af One Stop Moms i Rackbeat's integration med e-conomic. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.