Brugerdefinerede felter i Rackbeat

Rackbeat er et standardiseret system, men vi har sørget for, at du kan tilpasse det, så det inkluderer netop de oplysninger, der giver mening for dig. I denne artikel gennemgår vi vores brugerdefinerede felter.

I Rackbeat har du mulighed for at oprette dine egne felter. Felterne kan bruges som informationsfelter, inkluderes på dine PDF'er og tilføjes til dine oversigtsbilleder, eksempelvis produkt- og ordreoversigten.

For at tilføje dine egne felter skal du gå til Virksomhedsindstillinger > Generelt > Felter

Felter2022-11-30 110222

Du kan tilføje felter til dine:

• Varer
  • Kunder
  • Leverandører
  • Bestillinger (Indkøbsordre)
  • Salg (Tilbud/Ordre/Faktura)

Der findes flere forskellige typer felter - små og store tekstfelter, afkrydsningsfelter og valgmuligheder.

felter 2022-11-18 112516

Så snart feltet er oprettet, vil det være synligt på eksempelvis produktkortet.

Felterne kan inkluderes i eksporter, og det er ligeledes muligt at opdatere felterne via en import/opdatering af eksisterende produkter/kunder/leverandører. Ved import er det feltnummeret/ID, der skal mappes til i importvinduet.

Tilføj felter til layouts/PDF'er

Du kan tilføje dine felter til layouts/PDF'er, når du opretter/redigerer feltet. Bare vær opmærksom på, at du i så fald skal sætte flueben ved 'Gør tilgængelig i layouts'.

layouts2022-11-18 130447

NB! Det er kun felter, der er tilføjet til varer og kunder, som kan inkluderes på PDF'er

Tilføj varefelter til PDF'er:

Hvis du har valgt at gøre feltet tilgængeligt i layouts, kan det tilføjes ligesom andre overskrifter/kolonner:

I eksemplet nedenfor har vi tilføjet det brugerdefinerede felt 'Mærke' til vores faktura-PDF. Når du redigerer i layouts, skal du huske at rulle ned i bunden af siden for at trykke 'Gem ændringer'.

felter1122 2022-11-18 112516-1

NB! Overskriften 'Bredde %' angiver, hvor meget plads den enkelte kolonne skal fylde på PDF'en. Det er en procentsat og skal derfor altid tilpasses, så det giver 100%, før systemet kan gemme ændringerne. Du kan se et overblik i bunden af siden.

Tilføj kundefelter til PDF'er:

Hvis du har valgt at gøre kundefeltet tilgængeligt i layouts, kan det tilføjes på salgsordre ved at sætte flueben ved 'Vis kundefelter':

Få dine egne felter vist i oversigten

De felter, du har oprettet, kan tilføjes til dine oversigtbilleder via det lille tandhjul, du finder øverst i højre hjørne. I eksemplet nedenfor har vi tilføjet 'Kundekategori' til kundeoversigten.

kunder2022-11-18 132734

Tip! Hvis du gerne vil have systemet til at huske, at felterne skal inkluderes i dit overblik, kan du trykke 'Husk' - så vil systemet gemme dine indstillinger.

Egne felter i B2B shoppen

Hvis du bruger Rackbeats B2B tillægsmodul, vil felterne af typen 'Valgmulighed' være synlige i din B2B shop, og de kan bruges til at filtrere i varerne. Det gør det nemmere for dine B2B kunder at finde præcis det, de leder efter.

Læs mere om hvordan du opretter et 'Valgmulighed' felt her.

NB! Alle 'Valgmulighed' felter, der er tilføjet til produkter, vil være synlige i B2B shoppen.

b2b2022-11-18 134403