Standard migration fra e-conomic Lager til Rackbeat - sådan gør du

Denne guide beskriver, hvordan du selv kan foretage overflytningen fra Lager (i e-conomic) til det nye Lager af Rackbeat.

Vi har i guiden defineret en standard opsætning af Rackbeat, hvor indkøb og salg foretages fra Rackbeat og overføres til e-conomic som bogførte poster , der tages også udgangspunkt i e-conomics standard kontoplan.

Del 1: Installation fra e-conomic Market

1. Installér Lager af Rackbeat fra e-conomic Market.
  2. Udfyld dine virksomhedsoplysninger, acceptér betingelser og klik “Næste”
  3. Vælg hvilken pakke du ønsker og klik “Næste”
  4. Vi anbefaler disse valg i overførsel af data:

5. Når indstillinger er valgt, klik “Sammenlign sprog”
  6. Hvis i bruger “Sproglag” i e-conomic, vælg de korrekt sprog i menuen her, ellers klik på “Færdiggør opsætning”:

7. Data bliver nu flyttet fra e-conomic til Rackbeat, det kan godt tage lang tid, hvis I har mange varer/kunder/leverandører.
    (En overførsel af 1000 kunder, 1800 produkter og 20 leverandører tager ca. 15 minutter)

Del 2: Opsætning af Rackbeat konto

1. Fjern “Har lager?” på de varegrupper, som ikke skal repræsentere en værdi på jeres lager (kan ses her i e-conomic):

2. Opsæt jeres nummerserier i Rackbeat. Hvis I ønsker at fortsætte med numrene fra e-conomic, kan I se her, hvad i er nået til.
  3. Opsæt jeres bankkonti i Rackbeat (Der overføres automatisk én bankkonto fra e-conomic)
  4. Vælg lagerprincip og tilføj logo til Rackbeat under Virksomhedsindstillinger → Avanceret

5. Gå til Layout og tilvælg sprog, bankkonto og logo på jeres Rackbeat layouts. Gentag dette for alle jeres layouts.

Del 3: Opsætning af indstillinger for integration

Gå til Indstillinger → Apps → e-conomic → Indstillinger og konfigurer integrationen mellem e-conomic og Rackbeat. Bemærk at her bliver opsat vores standard, sådan at alle ordrer og fakturaer fremadrettet skal laves i Rackbeat (der tages udgangspunkt i en e-conomic standard kontoplan).

1. Fanen “Kundefaktura”, opsættes således:

2. Fanen “Leverandørfaktura”, opsættes således:

Klik på “Aktiver integration”-knappen i bunden.
  3. Gå tilbage under Apps → Indstillinger → Fanen “Generelle Indstillinger”:

Klik på “Gem indstillinger”

Del 4: Indlæsning af lagerbeholdninger

1. Gå til e-conomic → Rapporter → Finanslagerværdi → Start med at klikke på knappen “Ryd”, udfyld derefter den ønskede skæringsdato og klik “OK”
  2. Download filen til Excel og foretage de fornødne tilpasninger, så den kan matche Rackbeat import formatet, gem filen i formatet CSV UTF-8.
    NB! Der skal laves to filer, én til import af lagerantal og én til import af kostpriser.

Se video her (13 min.)
  3. Importer først filen med “Antal” til Rackbeat.
  4. Importer herefter filen med “Kostpris” til Rackbeat.
  5. Når alle poster er importeret og bogført, gå til Rapporter i Rackbeat → Finanslagerværdi → Udfyld samme dato som blev brugt til Finanslagerværdi i e-conomic, klik “Søg” → Kontrollér at det totale Antal og Værdi stemmer overens med rapporten fra e-conomic.

Vigtig info vedr. lagerbeholdninger og åbne ordrer: Lagerbeholdningerne i rapporten Finanslagerværdi i e-conomic er ekskl. alle salgs- og indkøbsordrer i e-conomic som ikke er faktureret, dvs. har du en salgsordre i e-conomic som er fuldt leveret, men ikke faktureret, så vil varerne på denne ordre ikke være trukket ud af lageret på jeres Finanslagerværdi rapport. Det vil derfor være nødvendigt, at I også foretager en afsendelse af disse varer i Rackbeat, når ordren skal faktureres.

Del 5: Fjern Lager-modulet fra e-conomic

1. Dette er meget vigtigt, at gøre inden i tager Rackbeat i brug, da Rackbeat nu er opsat til at bogføre vareforbrug/reguleringer af lageret automatisk i e-conomic. Hvis Lager ikke fjernes i e-conomic, vil vareforbrug blive bogført dobbelt.

2. Det er måske nødvendigt, at i sletter eller afslutter åbne salgsordrer i e-conomic før Lager kan fjernes.

I dette tilfælde skal i sikre, at disse 4 ordrer er overført til Rackbeat og så skal de både afsendes/faktureres i begge systemer.

Se video her (6 min.)
  3. Slet modulet ved at følge linket her, klik “Fjern”

Del 6: Data som ikke overføres automatisk

1. Salg → Kunder, her overflyttes ikke automatisk de valgte “Deres reference”, “Vores reference” og “Attention” på kunden i e-conomic til kunden i Rackbeat. Der kan foretages en eksport fra e-conomic, som kan importeres direkte til Rackbeat.

2. Hvis ‘standard layout’ for kunder i e-conomic følger kundegruppens layout, skal dette manuelt importeres til Rackbeat.

3. Leverandør kontaktpersoner importeres ikke automatisk til Rackbeat. De skal eksporteres fra e-conomic og importeres til Rackbeat.

4. Faste valutakurser i e-conomic flyttes ikke automatisk til Rackbeat. Kan opdateres her.

5. Åbne indkøbsordrer overflyttes ikke automatisk, kan eksporteres fra e-conomic og importeres til Rackbeat.

6. Hvis man arbejder med flere lokationer i e-conomic, bliver beholdningerne ikke automatisk tildelt til hver lokation i Rackbeat. Derfor skal man i Del 4 tage tallene fra rapporten Lageroptælling i e-conomic med flueben i feltet “Fordel pr. lokation”.

7. Hvis man ikke anvender “Varerabatgrupper”, men har registreret linje rabatter direkte under “Rabatgrupper” i e-conomic, så skal disse rabatter tilknyttes til kunderne i Rackbeat via en import.

8. Varesamlinger flyttes ikke automatisk fra e-conomic til Rackbeat. De skal eksporteres fra e-conomic og importeres til Rackbeat.

9. Kategorier (variationer) flyttes ikke automatisk fra e-conomic til Rackbeat. De skal tastes manuelt i Rackbeat og tilknyttes til produkter via import.

10. Leverandør varenumre flyttes ikke automatisk fra e-conomic til Rackbeat, de skal eksporteres fra e-conomic og importeres til Rackbeat. Kan findes i e-conomic under Lager → Leverandører → Klik flere ud for en leverandør → Varenumre.
  11. Prisgrupper (særpriser) overflyttes ikke automatisk fra e-conomic til Rackbeat, de skal eksporteres fra e-conomic og importeres til Rackbeat