Jeg kan ikke slette en vare/stykliste - hvorfor?

Hvis du har forsøgt at slette en vare/stykliste, har du måske fået meddelelsen "Der skete en fejl! You cannot delete products that are used on lines". Neden for forklarer vi hvorfor, samt hvordan du kan håndtere varer/styklister, der ønskes slettet.

Det er ikke muligt at slette en vare eller en stykliste, hvis der har været transaktioner (dvs. handlinger), hvor varen/styklisten indgår. Det skyldes, at historisk data ikke må gå tabt.

Løsningen kan være at "spærre" varen/styklisten. Spærrede varer/styklister kan ikke sælges, og kan derfor heller ikke tilføjes til tilbud, ordrer, fakturaer, osv.. Du spærrer varen inden på produktkortet, eller via en massehandling ude fra produktoversigten, hvis du har mange varenumre der skal spærres.

Du har mulighed for at fjerne spærrede varer/styklister fra dit overblik, så de ikke er synlige. Dette gøres ved at filtrere visning i oversigten:

1. Gå til oversigten over dine varer/styklister
  2. Klik på dropdown-feltet øverst til venstre ved siden af søgefeltet og vælg "Åbne" i rubrikken "Status"

3. For at undgå at gøre dette, hver gang du tilgår dit overblik over varer/styklister, kan du gemme indstillingen til altid kun at vise "åbne" varer/styklister. Det gør du ved at klikke "Husk" til højre for søgefeltet øverst