Valutakurs i Rackbeat

I Rackbeat er det muligt at håndtere adskillige valutakurser for at sikre nøjagtige priser i flere forskellige valutaer, alt efter hvad du, dine leverandører eller kunder handler i.

Tilføj valuta

Som standard er DKK, NOK, SEK, EUR, GBP, og USD indstillet i Rackbeat. Handler du, dine kunder eller dine leverandører i andre valuta end standardvaluta, kan øvrige tilføjes på Valuta siden under Virksomhedsindstillinger.

1. Hold musen over dit navn og firmanavn øverst i højre side og vælg Virksomhedsindstillinger
  2. Klik på Valuta i menuen til højre for at åbne valutaopsætningssiden
  3. Klik på knappen Opret ny for at tilføje øvrige valuta, og vælg fra listen, hvor alle understøttede valuta er listet i ISO 4217 format, hvor f.eks. JPY er Japanske Yen, CHF er Scheizerfranc osv.

mikkel3

Fjern valuta

Ligesom det er muligt at tilføje valuta, er det selvfølgelig også muligt at fjerne dem fra Rackbeat - har man tilføjet en møntfod ved en fejl, eller blot ønsker at fjerne nogle af standardvalutaerne, er det også meget simpelt. At have ubrugte valuta i oversigten har ingen betydning for selve brugen af Rackbeat, men kan selvfølgelig gøre overblikket mere strømlinet.

NB! Du vælger en Standard Valuta når du opretter din Rackbeat konto - denne kan ikke ændres eller slettes efterfølgende.

1. Hold musen over dit navn og firmanavn øverst i højre side og vælg Virksomhedsindstillinger
  2. Klik på Valuta i menuen til højre for at åbne valutaopsætningssiden
  3. Klik på krydset (X) ud for valutaen der ønskes fjernet, og bekræft for at fjerne

Mikkel2

Indstil fast valutakurs

Rackbeat henter valutakurser fra Fixer.io og de opdateres 4 gange dagligt, så de altid er up-to-date. Men I nogle situationer kan det være praktisk at have en fast kurs/flat rate på en specifik valuta. Ønsker du eksempelvis at EUR altid beregnes ud fra en flad kurs á 7.5 ift den danske krone, kan dette gøres ved følgende:
  1. Hold musen over dit navn og firmanavn øverst i højre side og vælg Virksomhedsindstillinger
  2. Klik på Valuta i menuen til højre for at åbne valutaopsætningssiden
  3. I inputfeltet ud for EUR indtast 7,5 og tryk Enter
  4. Nu vil du kunne se at der ud for Fast valutakurs står Ja og kursen er 7,5
  5. Ønskes den faste værdi fjernet igen, klik på synkroniseringsikonet (Sync ) i inputfeltet, og valutaen vil automatisk blive opdateret igen

Mikkel1

Tilpasses til kunder og leverandøre

Når valutakurserne er konfigureret i Rackbeat, vil priserne automatisk blive afspejlet korrekt i den relevante valuta for hver kunde eller leverandør. Hvis en kunde/leverandør har en valutastandard, vil alle fremtidige salgsordrer, tilbud, fakturaer og andre relaterede dokumenter automatisk vise priser i deres lokale valuta, uanset hviken valuta det solgte produkt eller råvarer er indkøbt i.

Ved at have nøjagtige valutakurser i Rackbeat kan du sikre korrekte priser og undgå fejl i dine økonomiske transaktioner med kunder i forskellige valutaer.

NB! Priser på fakturaer, ordre og tilbud fastsættes på oprettelsestidspunktet