Brukerdefinerte felter i Rackbeat

Rackbeat er et standardisert system, men vi har sørget for at du kan tilpasse det, slik at det inkluderer akkurat de opplysningene som er viktigst for deg. I denne artikkelen gjennomgår vi de brukerdefinerte feltene våre.

I Rackbeat har du mulighet til å opprette dine egne felter. Feltene kan brukes som informasjonsfelter og inkluderes på PDF'er og legges til på oversiktbilder, som for eksempel produkt- og ordreoversikten.

For å legge til dine egne felter går du til:
Virksomhetsinnstillinger > Generelt > Felter

Du kan legge til felter i:

• Varer
  • Kunder
  • Leverandører
  • Bestillinger (Innkjøpsordre)
  • Salg (Tilbud/Ordre/Faktura)

Det finnes flere forskjellige typer felter - små og store tekstfelter, avkryssningsfelter og valgmuligheter.

felter 2022-11-18 112516

Så snart feltet er opprettet, vil det være synlig på for eksempel produktkortet.

Feltene kan inkluderes i eksporter og det er også mulig å oppdatere feltene via en import/oppdatering av eksisterende produkter/kunder/leverandører. Ved import er det feltnummeret/ID, som skal mappes i importvinduet.

Legg til felter i layouts/PDF'er

Du kan legge til feltene dine i layouts/PDF'er når du oppretter/redigerer feltet. Bare vær oppmerksom på at du i så fall må krysse av i boksen 'Gjør tilgjengelig i layouts'.

NB! Det er kun felter som er lagt til i varer som kan inkluderes på PDF'er

Hvis du har valgt å gjøre feltet tilgjengelig i layouts kan det legges til på samme måte som andre overskrifter/kolonner:

I eksempelet nedenfor har vi lagt til det brukerdefinerte feltet 'Merke' i faktura-PDF. Når du redigerer i layouts må du huske på å scrolle ned i bunnen av siden for å trykke på 'Lagre endringer'.

NB! Overskriften 'Bredde%' angir hvor mye plass den enkelte kolonne skal fylle på PDF'en. Den er satt i prosent og skal derfor alltid tilpasses til en sum på 100%, før systemet kan lagre endringene. Du kan se summen på bunnen av siden.

Få dine egne felter opp i oversikten

De feltene du har opprettet kan legges til i oversiktbildene dine via det lille tannhjulet du finner øver i høyre hjørne. I eksempelet nedenfor har vi lagt til 'Kundekategori' til kundeoversikten.

kunder2022-11-18 132734

Tips! Hvis du gjerne vil at systemet skal huske at feltene skal inkluderes i overblikket ditt, kan du trykke på 'Husk' - så systemet vil lagre innstillingene dine.

Egne felter i B2B butikken

Hvis du bruker Rackbeats B2B tilleggsmodul vil feltene av typen 'Valgmulighet' være synlige i B2B butikken din, og de kan brukes til å filtrere i varene. Det gjør det lettere for B2B kundene dine å finne akkurat det de leter etter.

Les mer om hvordan du oppretter et 'Valgmulighet' felt her.

NB! Alle 'Valgmulighet' felter som er lagt til produkter vil være synlige i B2B butikken.

b2b2022-11-18 134403