Slik oppretter du kundefakturaer

Du kan opprette en faktura til en kunde på flere måter. Hvilken måte du velger avhenger av arbeidsflyten din. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du oppretter en kundefaktura fra bunnen av.

Oppdag hvordan du kan opprette og administrere salgsfakturer i Rackbeat, hvilket sikrer deg en smidig faktureringsprosess for virksomheten din.

Trinn-for-Trinn guide til opprettelse av salgsfaktura

1. Gå til salg: Klikk på 'Salg' fanen øverst i Rackbeat
  2. Velg fakturaer: Klikk på 'Fakturaer' i menyen for å få tilgang til fakturaoversikten
  3. Opprett en ny faktura: Trykk på 'Opprett ny' øverst i høyre hjørne for å starte opprettelsen av en ny faktura.
    • Velg en eksisterende kunde fra dropdown-menyen. Bruk 'vis flere resultater' eller søkefunksjonen hvis du har mange kunder og skal finne en spesifikk en.
    • Tips: Hvis du skal opprette en ny kunde, kan du gjøre dette ve då velge 'Opprett' i bunnen av dropwdown-menyen.
    • Du kan også opprette en faktura direkte fra en ordre ved å klikke på 'Opprett faktura' når du holder musen over de tre prikkene i ordreoversikten.
  4. Inntast fakturadetaljer: Klikk på 'Opprett og rediger' og fyll ut de nødvendige opplysningene for fakturaen
    • Du kan legge til et notat, som vil bli vist på fakturaen
  5. Legg til varer i fakturaen: Klikk på '+Produktlinje' eller 'Lag varesamling' for å inkludere produkter på fakturaen.
    • Velg de ønskede varene, angi mengder og spesifiser yttligere detaljer for hver vare.
  6. Lagre og avslutt: Etter å ha lagt til alle varene, kan du lagre fakturaen ved å klikke på 'Lagre' eller 'Lagre og ny' for å fortsette med å legge til flere varer.
  7. Send fakturaen til kunden: Når fakturaen er klar kan du velge å sende den direkte til kunden via e-post, ved å klikke på 'Bokfør' og deretter send til kunde.
    • Ønsker du ikke å sende fakturaen via e-post, huker du bare ikke av i boksen 'Send faktura til kunden per mail'

Hvis du har valgt å opprette fakturaen som en ny faktura og ikke ut fra en ordre, vil du få muligheten til å opprette en forsendelse og markere den som sendt.

Hvis du vil gjøre endringer i brødteksten på mailen som sendes til dine kunder, kan du lese denne artikkelen for å lære hvordan du endrer malen: Layouts i Rackbeat