Importering av data til Rackbeat feiler - hva gjør jeg?

Opplever du utfordringer med å importere data til Rackbeat? Det kan det være flere årsaker til. Under gjennomgår vi de raskeste grunnene til at det skjer feil i import av data.

Har du husket eksempel-filen?

Under alle importeringer i Rackbeat stiller vi en eksempel-fil til rådighet. Husk å bruke denne og få oppsetningen i orden allerede fra start. Eksempel-filene er ulikt avhengig av hvilken import du gjør. Du finner eksempelfilen ved å klikke på 'importer-knappen', som er i høyre hjørne.

Det er viktig, at du alltid bruker filtype CSV UTF-8 (kommaseparert), og at Excel-filen din ikke inneholder annen data enn nødvendig for importeringen.

Vær oppmerksom på, at overskriftene ikke er de samme ved eksport og import. Trekk derfor alltid dataen din fra eksport-filen over i en ny eksempel-fil.

Husker du å bruke ID i stedet for navn?

Når du importerer data til Rackbeat må du noen ganger definere ID og ikke navnet. HVvis du for eksempel importerer et layout, må du skrive layoutets ID og ikke layoutets navn. Ved import skal du definere ID ved:

• Varenummer
  • Varegrupper
  • Rabattgrupper
  • Lokasjoner
  • Varianter
  • Leverandører & leverandørgrupper
  • Kunder & og kundegrupper
  • Layouts
  • Momssoner (1: Domestic, 2: EU, 3: Abroad, 4: Domestic (exempt))
  • Språk (DA: Dansk, EN: Engelsk, osv.)
  • Sperret (0: Nei, 1: Ja)
  • Betalingsbetingelser
  • Leveringsbetingelser

Under er det en illustrasjon av bruken av ID, der grønn er korrekt og rød er feil:

Velger du de riktige kolonnene når du importerer? Importerer du for mye data av gangen?

Etter du har lastet opp import-filen til Rackbeat blir du mott av en oversikt, før du til slutt klikker på 'importer'. Det er viktig at du her dobbeltsjekker at de riktige overskriftene står i de riktige feltene nedenunder. Hvis du ser noen feil, klikker du på krysset til høyre for teksten for å fjerne overskriften fra kolonnen. Videre kan du trekke dem fra toppen og ned i de riktige kolonnene.

OBS! Hvis du oppdaterer allerede eksisterende data i Rackbeat må du huske å krysse av i boksen 'Oppdater eksisterende' (øverst i venstre hjørne).

Vi har laget en kort video der vi viser deg hvordan du gjør det hele og hva du skal være oppmerksom på underveis:

Importerer du for mye data av gangen?

Vi anbefaler at du begrenser Excel-filen din til max. 2 500 linjer av gangen. Importerer du for mye data av gangen kan det være grunnen til at det ikke fungerer.

Hvis du fortsatt får feilmeldinger kan du prøve å importere én linje alene, for å sjekke at formatet stemmer.