Jeg kan ikke slette en vare/strukturvare - hvorfor?

Hvis du har forsøkt å slette en vare/strukturvare har du kanskje fått meldingen "Det skjedde en feil! You cannot delete products that are used on lines". Under forklarer vi hvorfor og hvordan du kan håndtere varer/strukturvarer du vil slette.

Det er ikke mulig å slette en vare eller en strukturvare hvis det har vært transaksjoner (dvs. handlinger) der varen/strukturvaren inngår. Det skyldes at historisk data ikke kan gå tapt.

Løsningen kan være å "sperre" varen/strukturvaren. Sperrede varer/strukturvarer kan ikke selges og kan derfor heller ikke legges til i tilbud, ordre, fakturaer osv.. Du sperrer varen inne på produktkortet eller via en massehandling ute fra produktoversikten hvis du har mange varenumre som skal sperres.

Du har muligheten til å fjerne sperrede varer/strukturvarer fra overblikket ditt, slik at de ikke er synlige. Dette gjøres ved å filtrere visning i oversikten:

1. Gå til oversikten over dine varer/strukturvarer
  2. Klikk på dropdown-feltet øverst til venstre ved siden av søkefeltet og velg "Åpen" i rubrikken "Status"

3. For å unngå å gjøre dette hver gang du går inn på overblikket ditt over varer/strukturvarer, kan du lagre innstillingen til alltid å kun vise "åpne" varer/strukturvarer. Det gjør du ved å trykke på "Husk" til høyre for søkefeltet øverst på oversikten