Slik oppretter du bestillinger (innkjøpsordre) via bestillingsrapporten

I Rackbeat kan du opprette en bestilling på flere måter. Hvilken måte som passer deg best avhenger av dine arbeidsprosesser. Under viser vi deg hvordan du oppretter en bestilling via en bestillingsrapport.

Vi har laget en video som gjennomgår hvordan du oppretter en bestilling (innkjøpsordre) via bestillingsrapporten - slik at du enkelt og raskt kan få et innblikk i hvordan bestillingsfunksjonen fungerer i Rackbeat.

Hvis du heller vil ha en skriftlig gjennomgang har vi også inkludert det her i artikkelen. Den finner du under videoen.

Når du bestiller varer gjennom en bestillingsrapport skal du først ha generert rapporten. Du genererer bestillingsrapporten i fanen "Rapportering" øverst og under "Bestill på nytt" i menyen. Hvis du trenger hjelp til hvordan du tilpasser en bestillingsrapport, kan du lese mer i artikkelen "Slik henter du en bestillingsrapport".

Opprettelse av bestilling gjennom en bestillingsrapport

1. Velg fanen "Rapportering" øverst på siden
  2. Klikk "Bestill på nytt" i menyen
  3. Tilpass søkingen din til det du ønsker å bestille på nytt og klikk "Søk"

Nå har du generert gjenbestillingsrapporten din, og du er klar til å bestille varene dine på nytt, direkte fra rapporten:

1. Hvis du ønsker å bestille alle varene på nytt, kan du krysse av i boksen øverst til venstre for å markere alle varene og klikke "Bestill alle på nytt" til venstre for å foreta en massehandling
  2. Hvis du ønsker å bestille kun noen av varene, er det to mulige alternativer:
    1. Huk av i boksen til venstre på varelinjen for den/de varene du vil bestille på nytt og klikk "Bestill alle på nytt" til venstre
    2. Klikk "Bestill på nytt" til høyre på varelinjen ved de varene du ønsker å bestille på nytt (kun mulig hvis du har mindre på lager enn det som er satt til minimum og varen derfor dukker opp som en "bestill på nytt"-vare
  3. Nå er en bestillingskladd klar. Angi antallet og hvilken leverandør du ønsker å bestille varene gjennom.
    Hvis du ønsker å bestille den samme varen fra flere forskjellige leverandører, kan du klikke på "del linje i to"-ikonet til høyre på produktlinjen.
    Genbestilling
  4. Klikk "Opprett bestillingskladd" nederst på siden og lukk deretter vinduet ned
  5. Bestillingene ligger nå som kladder i fanen "Innkjøp" øverst på siden, under "Bestillinger" i menyen
  6. For å ferdigstille bestillingen må du åpne den. Det gjør du ved å klikke på det aktuelle bestillingsnummeret til venstre på bestillingslinjen i overblikket.
  7. Klikk på "redigeringsikonet" øverst til høyre
  8. Klikk "Send til leverandør" øverst i høyre hjørne - du får deretter mulighet til å velge om du vil sende bestillingen til leverandøren på mail.
  9. Klikk på "Send" for å avslutte bestillingen