Slik oppretter du en forsendelse ut fra en salgsordre

Når salgsordren din er klar til å bli sendt, kan du opprette en forsendelse ut fra selve ordren og på denne måten spare tid. Det kan gjøres på to måter. I denne artikkelen tar vi deg gjennom begge fremgangsmåtene.

Du oppretter en forsendelse ut fra en salgsordre ved enten å:

1. Velg fanen "Salg" øverst på siden
  2. Klikk på "Ordre" i menyen
  3. Finn den ordren i overblikket som du ønsker å opprette forsendelsen ut fra
  4. Hold musen over 3 små prikkene i høyre side av ordrelinjen og velg "Opprett forsendelse"
  5. Plukk de varene som skal sendes. Skal samtlige varer sendes, kan du trykke på "Plukk alle"
  6. Klikk på "Send" øverst i høyre hjørne - du får deretter muligheten til å velge om du vil sende en følgeseddel til kunden på mail
  7. Klikk "Send" igjen for å avslutte

Eller:

1. Velg fanen "Salg" øverst på siden
  2. Klikk på "Ordre" i menyen
  3. Finn den ordren i overblikket du ønsker å opprette forsendelsen på
  4. Klikk på ordrenummeret - slik at du kommer inn på selve ordren
  5. Klikk på ikonet "Opprett forsendelse" øverst i høyre hjørne
  6. Klikk på ikonet "Rediger"
  7. Plukk de varene som skal sendes. Hvis samtlige varer skal sendes, kan du trykke på "Plukk alle"
  8. Klikk på "Send" øverst i høyre hjørne - du får deretter muligheten til å velge om du vil sende en følgeseddel til kunden på mail
  9. Klikk "Send" igjen for å avslutte