Slik importerer du kundekontaktpersoner

Du kan knytte kontakter til kundene dine. Hvis du har mange kontakter knyttet til samme kunde kan det være en fordel å importere kontaktinformasjonen, fremfor å opprette eller redigere de manuelt. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du gjør dette

Hvis du allerede har data på kundekontaktene dine i systemet og vil importere enten ny data eller oppdatere eksisterende, anbefaler vi at du først lager en eksport av den relevante dataen. På denne måten har du en bakcup hvis det skulle oppstå problemer med importen. Hvis du trenger hjelp til å eksportere kundekontaktpersoner, kan du lese artikkelen vår  “Slik eksporterer du kundekontaktpersoner".

Du kan benytte importfunksjonen både hvis du vil opprette helt nye kontaktpersoner eller oppdatere/redigere eksisterende kontaktpersoner.

Importering av kundekontaktpersoner

1. Klikk på fanen “Salg” øverst på siden
  2. Klikk på “Kunder” i menyen
  3. Finn den kunden du ønske rå importere kontaktpersoner til, og gå inn på kunden ved å trykke på kundenummeret til venstre på linjen
  4. Klikk på fanen "Kontaktpersoner"
  5. Klikk på "Importer"
  6. Nå får du muligheten til å enten laste ned en eksempel-fil, som vi anbefaler for å sikre at du får den korrekte dataen med i importen. Det er viktig at du lagrer filen din som en .csv fil med utf-8 innkoding
  7. Husk å fylle ut den obligatoriske informasjonen: Kundenummer, Kontaktnummer og navn. Utover dette kan du legge til mail, telefon og jobb, samt om kontaktpersonen skal motta kopi av mail med ordrebekreftelse, tilbud og/eller faktura - tast "1" hvis ja og "0" hvis nei
  8. Nå kan du importere filen
  9. Hvis du bruker eksempel-filen vil den automatisk gå inn og mappe de matchende kolonnene. Ellers mapper du kolonnene i feltet ved å trykke på overskriftene til det gjeldende feltet
  10. Hvis du ønsker å fjerne et felt trykker du "X"
  11. Klikk på "Importer"