Installera Shopbox-integrationen

Du kan integrera Rackbeat i ditt Shopbox-avtal så att data överförs mellan de två systemen. Nedan guidar vi dig steg för steg genom hur du ställer in integrationen mellan Rackbeat och Shopbox.

Om du vill veta mer om integrationen mellan Rackbeat och Shopbox (t.ex. vilken data som överförs) innan du startar installationen kan du läsa vår artikel ''Om Shopbox Integrationen''.

Du kan ställa in integrationen själv genom att följa stegen i den här guiden, däremot föreslår vi att du kontaktar vårt supportteam, som kan garantera en korrekt konfiguration av integrationen för 2 500 DKK.

Gör dig redo - Detta ska du göra innan du påbörjar installationen av integrationen

Innan du kan installera integreringen så måste du ha skapat följande i Rackbeat:

• Varugrupp
    Skapa en ny varugrupp med nummer 1 och namnge den "Varor som kan dras från lager" och markera "Ja" vid "Finns i lager" - eller använd en motsvarande befintliga.
    Du kan lära dig hur du skapar en artikelgrupp här.
  • Plats
    Skapa en ny plats med namnet på Shopbox POS-systemplats - eller använd en befintlig.
    Skapa en plats för varje POS-system du använder i Shopbox.
    Du kan lära dig hur du skapar platser här.
  • Fält
    Skapa två 'anpassade varufält' med namnen ''Shopbox UID field ID'' och ''Shopbox variation field ID'' - eller använd befintliga.
    Du kan lära dig hur du skapar fält här

Installera integrationen

Integrationen mellan Rackbeat och Shopbox finns i Rackbeat App Section som du hittar under "User Settings" (högra hörnet högst upp) och sedan "Apps" i menyn till vänster.

Shopbox kräver att du har Rackbeat Premium eftersom du måste kunna skapa anpassade fält, vilket är en premiumfunktion.

1. Klicka på "Installera" i Shopbox Webshop-appen
  2. Infoga e-post och lösenord från ditt Shopbox-konto
  3. Klicka på "Spara inställningar" och vänta - nu kommer anslutningen att etableras.

Obs! Du behöver inte bestämma dig för att göra en ''startsynkronisering'' här - det kan du göra efter att du har bestämt resten av inställningarna och sparat inställningarna igen.

Ställ in dina inställningar

Bestäm dig för om du vill göra en "startsynkronisering"

Med en startsynkronisering så får du möjligheten att överföra dina nuvarande varor och lager från Shopbox till Rackbeat.

Välj "Shopbox > Rackbeat" om du vill överföra dina varor via Initial Sync.

Du kan också välja "synkronisera inte" och istället exportera en CSV-fil från Shopbox som sedan kan importeras till Rackbeat.

Startsynkroniseringen kan bara utföras en gång och det måste göras i samband med installationen - det vill säga även om du väljer ''synkronisera inte '', kommer du inte att kunna ändra detta efter att du har sparat inställningarna igen.

Fastställ dina produktinställningar

Fält-ID för Shopbox UID:

Här måste du ange numret på fältet "anpassad vara" som du har skapat med namnet "Shopbox UID-fält-ID".
Numret genereras automatiskt när du skapar fältet i Rackbeat.

Fält-ID för shopboxvariant:

Här måste du ange numret på det "anpassade varufältet" som du har skapat med namnet "Shopbox variantion field ID".

Numret genereras automatiskt när du skapar fältet i Rackbeat.

Kontinuerlig synkronisering av produkter:
Om du väljer "Rackbeat" kommer nya varor som skapats i Rackbeat omedelbart att laddas upp till Shopbox. På samma sätt kommer varor också att uppdateras automatiskt i Shopbox om du gör ändringar i Rackbeat.

Om du väljer "Shopbox" kommer nya varor som skapats i Shopbox att överföras till Rackbeat. På samma sätt kommer varor också att uppdateras automatiskt i Rackbeat om du gör ändringar i Shopbox.

Överföringen av data från Shopbox till Rackbeat sker varannan timme (2 timmar).

Om du väljer "åt båda hållen" kommer nya varor som skapats i Rackbeat eller Shopbox att överföras till Rackbeat eller Shopbox. På samma sätt uppdateras varor också automatiskt i Rackbeat eller Shopbox om du gör ändringar i Rackbeat eller Shopbox.

Om du väljer "Inaktivera kontinuerlig synkronisering" kommer varor som skapats och/eller redigerats i Rackbeat/Shopbox inte att överföras mellan de två systemen.

Skapa stycklistor från Rackbeat i Shopbox:
Om du säger ja till detta skapas stycklistor automatiskt i Shopbox när de skapas i Rackbeat.
Detta gäller endast om det under "kontinuerlig synkronisering av varor" finns ett urval av antingen: "Synkronisera från Rackbeat" eller "Synkronisera varor åt båda hållen"

Lägg till moms:
Om du säger ja till detta kommer försäljning av varor (beställningar) som kommer över till Rackbeat att registreras med moms.

Fastställ dina platser/lager

I det första avsnittet av "Platser", länka din Shopbox-plats till din Rackbeat-plats. Här kan du ansluta alla dina Shopbox-platser till en specifik Rackbeat-plats (huvudplats) eller olika platser som tillhör de olika Shopbox-butikerna.

Huvudförvaring i Rackbeat:
Detta används som standardplats om vi inte hittar platsen i Rackbeat.

Huvudbutik i Shopbox:
Detta används som standardplats om vi inte hittar platsen i Shopbox.

Bestäm dina varugrupper

I det första avsnittet av "Varugrupper" länkar du dina Shopbox-varugrupper till dina Rackbeat-varugrupper.

Du kan antingen välja att länka varje varugrupp till en annan varugrupp i Rackbeat, eller alla varugrupper till samma varugrupp (t.ex. ''varor till salu'', eller ''varor/moms'').

Standard Shopbox-grupp:
Detta används som en standardvarugrupp om vi inte kan hitta kategorin som används i Rackbeat i Shopbox.

Felsökning

Manuell synkronisering av beställningar från Shopbox till Rackbeat:
Denna funktion är ENDAST vid icke-överföringar av order. Här kan shopbox order-ID fyllas i och beställningen överförs till Rackbeat.

Används på egen risk eftersom det kan skapa dubbletter.

Nu är du redo att spara inställningarna och aktivera integrationen!

Integrationen är nu installerad och du är redo att ta emot beställningar från Shopbox!