Så skapar du en beställning via en försäljningsorder

I Rackbeat kan du skapa en order på flera olika sätt. Vilket sätt som passar dig bäst beror på dina arbetsflöden. Nedan guidar vi dig genom hur du skapar en order via en försäljningsorder.

1. Välj fliken "Försäljning" högst upp
  2. Klicka på "Order" i menyn
  3. Klicka på ordernumret (#) i översikten för att öppna den order som du vill skapa en order från
  4. I det övre högra hörnet hittar du en ikon med en pil. Om du håller datamusen över den står det "skapa beställning"
  5. En ruta dyker upp med de varor som anges i ordern där du kan ange antalet produkter som ska beställas
  6. Tryck på "Skapa count utkast"
  7. Ordern är nu som ett utkast. Du hittar den på fliken "Inköp" högst upp och under "Inköp" i menyn
  8. För att slutföra beställningen måste du först öppna den. För att göra detta, klicka på det aktuella ordernumret i översikten
  9. Klicka på "Skicka till leverantör" i övre högra hörnet - du har då möjlighet att välja om du vill skicka beställningen till leverantören via e-post
  10. Klicka på "Skicka" för att slutföra beställningen