Så importerar du produktgrupper

Du kan importera dina produktgrupper till Rackbeat. Det sparar tid om du har många grupper du istället hade behövt mata in manuellt. Nedan guidar vi dig genom hur du importerar nya grupper.

Kanske har du redan en Excel-fil med data om dina produktgrupper. Du kan använda den om den innehåller de obligatoriska kolumnerna som beskrivs nedan i guiden. Vi rekommenderar dock att du använder vår exempelfil, som visar hur en korrekt ordnad importfil ska se ut.

Oavsett om du använder din egen fil eller våran så är det viktigt att formatet som importeras är av typ . CSV (CSV UTF-8 (kommaseparerad))

Importering av produktgrupper

1. Klicka på fliken "Lager" högst upp
  2. Klicka på "Grupper" i menyn
  3. Klicka på "Importera" i det övre högra hörnet
  4. Du har nu möjlighet att antingen välja din egen Excel-fil eller ladda ner en exempelfil genom att klicka på texten "Förhandsgranska fil"
    Vi rekommenderar att du laddar ned exempelfilen och använder den för att se till att du får rätt data som ingår i importen
  5. Fyll i din fil med relevanta uppgifter - Kom ihåg att fylla i de obligatoriska fälten: Namn, Nummer, förvaras i lager (Skriv "1" om gruppen förvaras i lager och skriv "0" om gruppen inte förvaras i lager), moms inrikes, moms EU, moms utomlands. Skriv "1" om gruppen kan säljas och skriv "0" om varugruppen inte kan säljas)
  6. Spara filen som en . CSV UTF-8-fil (kommaseparerad)
  7. Klicka på "Välj fil" för att ladda upp filen
  8. Du har nu möjlighet att anpassa importen och säkerställa filens kolumner och den data som ska importeras till Rackbeat. Om du inte är säker på hur det här steget fungerar så kommer här är en förklaring:

Högst upp i fönstret ser du din Excel-fil. Under den ser du några rubriker i fetstil - det är "namnet" på datafälten för kunder i Rackbeat. Kolumnerna i excelfilen måste paras ihop med datafälten i Rackbeat. De kommer att gå att göra via rutan under rubriken. Rutan under rubriken bör därför innehålla namnet på den aktuella kolumnen i din Excel-fil. Om du använder förhandsgranskningsfilen har den redan automatiskt parkopplat de matchande kolumnerna.

Om det finns kolumner i din Excel-fil som du inte vill importera data från kan du ta bort dem genom att klicka på "X" i den aktuella rutan.

Om en ruta inte har parats ihop (lämnas tom) kan du dra namnet på kolumnen i Excel-filen som du vill para ihop datafältet med ned till rutan.

OBS! Du behöver inte para ihop alla fält – det kan finnas tomma rutor om denna data inte är relevanta för dig.
  9. Du kan nu importera filen