Så konverterar du en offert till en försäljningsorder

Om du skickade en offert till en kund och kunden accepterade kan du konvertera den till en försäljningsorder. På så sätt behöver du inte skapa en beställning från grunden. Nedan går vi igenom hur du konverterar ett erbjudande till en säljorder.

1. Välj fliken "Försäljning" högst upp
  2. Klicka på "Offerter" i menyn
  3. Hitta offerten i översikten som du vill konvertera till en försäljningsorder
  4. Klicka på de 3 små prickarna till höger om erbjudandefältet
  5. Markera kryssrutan i mitten "Kunden har accepterat"
  6. Då visas en ruta där du kan välja att konvertera offerten till en försäljningsorder (eller till en faktura). Välj konvertera till "Beställ" och tryck på "Acceptera och konvertera"
  7. Offerten har nu konverterats till en order som du har möjlighet att redigera
  8. Klicka på "Skicka till kund" för att avsluta beställningen - då har du möjlighet att välja att skicka orderbekräftelsen till kunden via e-post eller inte alls
  9. Tryck på "Skicka" - beställningen registreras sedan som "Skickad" (/bekräftad) i systemet

Tips: Du kan också konvertera en försäljningsorder till en kundfaktura och spara tid på samma sätt. Lär dig hur i vår artikel "Så här skapar du en kundfaktura från en försäljningsorder."