Så skapar du en kundfaktura

Det finns flera sätt att skapa en faktura för en kund. Vilket sätt du väljer beror på ditt arbetsätt. Nedan guidar vi dig genom hur du skapar en kundfaktura från grunden.

1. Välj fliken "Försäljning" högst upp
  2. Klicka på "Fakturor" i menyn
  3. Klicka på "Skapa ny" längst upp till höger
  4. Välj en befintlig kund från rullgardinsmenyn (om du har många kunder kan du klicka på "visa fler resultat" för att inkludera hela kundlistan eller söka efter ett kundnamn / kundnummer genom att skriva direkt i textrutan)
    Obs! du har också möjlighet att välja "Skapa" längst ner för att skapa en helt ny kund
  5. Klicka sedan på "Skapa och redigera"
  6. Ge relevant information
    Du har möjlighet att skriva en anteckning på fakturan - den här texten visas längst upp till vänster
  7. Lägg till objekt genom att klicka på "Skapa ny"/"Lägg till produkt"
  8. Välj produkt, ange antal och annan relevant information
  9. Klicka sedan på "Spara" eller "Spara och nytt" (om du vill lägga till fler objekt i erbjudandet)
    När du har lagt till de artiklar du vill ha med i fakturan klickar du på "Skicka till kund" - då har du möjlighet att välja att skicka orderbekräftelsen till kunden via e-post och helt enkelt slutföra processen

Om du inte vill skicka fakturan till kunden via e-post, men bara vill skapa en fakturajournal, måste du fortfarande trycka på "Skicka till kund", men markera bara inte rutan "Skicka order till kunden via e-post".