Så skapar du platser

Rackbeat låter dig länka dina produkter till olika lager på olika platser, ange huvudlokaler och lägga till specifika underplatser, till exempel rader och hyllor så att du alltid vet var en viss produkt finns i ett visst lager.

Platser kan skapas på två sätt: Manuellt eller via import. Nedan guidar vi dig genom hur du skapar en plats manuellt. Om du behöver hjälp med import, gå till Helpdesk-artikeln "Så importerar du platser".

Skapa en plats manuellt

1. Välj "Lager" i det övre fältet
  2. Klicka på "Locations" i menyn
  3. Klicka på "Skapa ny" i det översta högra hörnet
  4. Namnge platsen och ange ett nummer(valfritt)
  5. Om du lämnar "Nummer" tomt genererar Rackbeat automatiskt ett nummer
  6. Klicka på "Skapa plats" Om lagret har en "underplats" (t.ex. "Rad 4") kan detta läggas till genom att klicka på "Skapa ny underplats"
  7. Namnge underplatsen och ange ett nummer (valfritt)
  8. Klicka på "Skapa och ny"
  9. Om underplatsen också har en underplats (t.ex. "Hylla 7") kan detta läggas till genom att klicka på "+" till höger om den redan befintliga underplatsen ("Rad 4" i det här exemplet)
  10. Namnge underplatsen och ange ett nummer (valfritt)
  11. Klicka på "Skapa och ny"
  12. Platsen och underplatsen är nu skapad och kan ses i översikten - platsen kan nu länkas till produkter i ditt lager

Länka produkter till en plats (ett specifikt lager)

Nu måste du länka din plats till de produkter du vill placeras på den här platsen som standard.

1. Välj "Lager" i det övre fältet
  2. Klicka på "Produkter" i menyn
  3. Välj den produkt du vill länka till platsen
  4. I den allmänna informationen om produkten klickar du på fältet "Huvudlokal" och väljer den plats du vill använda som standard för den här produkten
  5. Bläddra ner och klicka på "Spara ändringar" för att slutföra