WooCommerce: Mina ändringar går inte igenom i Rackbeat / WooCommerce

Om dina ändringar inte når fram till varken Rackbeat eller WooCommerce beror det vanligtvis på att rätt inställningar för integrationen mellan Rackbeat och WooCommerce inte har valts. Här måste du bland annat se till att under "Produktinställningar" > "Skapande och underhåll".

Här väljer du vilken "sökväg" som ska synkroniseras mellan de två systemen.

Synkroniserat: Namn, försäljningspriser och beskrivningar, inte självkostnadspriser (självkostnadspriser tilldelas i RB).