Opsætning af Dinero integrationen

Integrationen mellem Rackbeat og Dinero automatiserer overførsel af regnskabsdata, herunder fakturaer og produkter, og tilbyder avancerede indstillingsmuligheder for tilpasning og fejlfinding.

Integrationen mellem Rackbeat og Dinero automatiserer overførslen af finansielle data mellem systemerne, hvilket effektiviserer regnskabsprocesser.

OBS! Du skal have en Dinero Pro aftale, for at kunne integrere til din Rackbeat aftale.

Tilgå Integration

For at konfigurere integrationen:

1. Installer Integration: Gå til Rackbeat Apps > Dinero og klik på 'Installer'.

2. Log ind på Visma Connect: Forbind din Dinero konto med Visma Connect for at aktivere synkronisering.

Opstartssynkronisering

Ved opstart kan du overføre følgende data fra Dinero til Rackbeat:

• Produkter
  • Kunder
  • Leverandører
  • Leverandørgrupper

OBS! Varer skal have et varenummer for at blive synkroniseret, kunder/leverandører skal have en e-mail i Dinero for at blive synkroniseret.

Vil du gerne vide mere om integrationen mellem Rackbeat og Dinero (f.eks. hvilken data der bliver overført), før du går i gang med installationen, kan du læse vores artikel "Om Dinero integrationen".

Indstillinger for Integration

Du kan konfigurere følgende indstillinger for at tilpasse dataoverførsler:

Indkøbs- og leverandørindstillinger

Her skal du sætte integrationen op og beslutte hvordan den skal forholde sig overfor de leverandørfaktura der oprettes i Rackbeat.

Sættes der flueben i "Aktiver kreditor-integration" så vil sektionen blive udvidet, vi vil sammen gennemgå de forskellige dele af denne sektion:

Status for leverandørfakturaer oprettet i Dinero

Her skal du vælge hvordan dine faktura skal være når de kommer over til Dinero, altså kan du vælge om den skal oprettes som en kladde eller om den skal oprettes som en bogført faktura idet den overføres til Dinero.

Inkludér leverandørnummer i Dinero-navnet? (Anbefalet)

Her skal du vælge om leverandørnummeret skal inkluderes i leverandørens navn inde i Rackbeat.
Sættes der flueben i denne kasse, så vil leverandøren i Dinero oprettes med et K foran leverandørnummeret.
Det vil se således ud:

Altså her er leverandørnummeret i Rackbeat "1" og i Dinero kommer den frem som "K1".

Bogføring af leverandørfakturaer

Her skal du bestemme hvordan varekøb i Rackbeat skal bogføres i Dinero når leverandørfakturaen overføres fra Rackbeat til Dinero.

Her vil du skulle forbinde varegruppen fra Rackbeat (F.eks: "Varer m/moms") til den konto som du ønsker at bogføre købet på i Dinero.

OBS! Billedet ovenfor kan ikke fungere som en facitliste til præcist hvordan du skal sætte dette op, er du i tvivl om hvilke konti dine varekøb skal bogføres på, så skal du gennemgå det med din revisor eller din bogholder.

Salgs- og kundeindstillinger

Her skal du sætte integrationen op og beslutte hvordan den skal forholde sig overfor de kundefaktura der oprettes i Rackbeat.

Sættes der flueben i "Aktiver debitor-integration" så vil sektionen blive udvidet, vi vil sammen gennemgå de forskellige dele af denne sektion:

Inkludér kundenummer i Dinero-navnet? (Anbefalet)

Her skal du vælge om kundenummeret skal inkluderes i kundens navn inde i Rackbeat.
Sættes der flueben i denne kasse, så vil kunden i Dinero oprettes med et D foran kundenummeret.
Det vil se således ud:

Altså her er kundenummeret i Rackbeat "1" og i Dinero kommer den frem som "K1".

Konto til lagerbeholdning

Her skal du vælge hvilken konto du ønsker at bruge til din lagerbeholdning i Dinero når du laver og bogfører en kundefaktura i Rackbeat.

Konto til vareforbrug

Her skal du vælge hvilken konto du ønsker at bruge til dit vareforbrug i Dinero når du laver og bogfører en kundefaktura i Rackbeat.

Bogføring af salgsfakturaer

Her skal vi tage stilling til hvordan salgsfakturaene der overføres til Dinero skal oprettes og administreres.

• Status for salgsfakturaer oprettet i Dinero: Hvordan skal disse faktura oprettes ovre i Dinero, her kan du vælge 3 valgmuligheder.
    • Opret som kladde.
    • Opret som bogført.
    • Opret som bogført og afsend automatisk via e-mail.
  • Hvor overføres kundefakturaer fra: Her skal du vælge hvor kundefakturaene skal overføres fra, du kan vælge mellem henholdsvis Dinero eller Rackbeat.
  • Automatisk bogføring af vareforbrug i Dinero: Her skal du tage stilling til om der automatisk skal bogføres vareforbrug når du bogfører en kundefaktura i Rackbeat. Det betyder at hvis der sættes et flueben i denne kasse, så vil Rackbeat automatisk oprette et finansbilag i Dinero når fakturaen bogføres i Rackbeat.

OBS! Denne indstilling alene vil ikke være med til at bogføre det komplette vareforbrug i Dinero, da den kun tager udgangspunkt i salgsfakturaer. Det vil stadig være nødvendigt, at man selv foretager en manuel bogføring af varelager, eksempelvis en gang om måneden, kvartalet eller året.

Bogføring af omsætning

Her skal du bestemme hvor din omsætning skal bogføres i Dinero når dine salgsfaktura overføres fra Rackbeat.

Her vil du skulle forbinde varegruppen fra Rackbeat (F.eks: "Varer m/moms") til den konto som du ønsker at bogføre omsætningen på i Dinero.

OBS! Billedet ovenfor kan ikke fungere som en facitliste til præcist hvordan du skal sætte dette op, er du i tvivl om hvilke konti din omsætning skal bogføres på, så skal du gennemgå det med din revisor eller din bogholder.

Enhedsindstillinger

Her skal du forbinde dine enheder i Rackbeat med de enheder som du har oprettet i Dinero.

Det er for at sikre at enheden i Rackbeat kobles til den korrekte enhed ovre i Dinero.

Layouts

Ligesom med Enheder, så skal du forbinde dine Layouts i Rackbeat med dem du har oprettet ovre i Dinero. Det er for at sikre sig at det korrekte layout benyttes

Når du har gjort dette, så kan du klikke på "Aktiver integration" for at fuldføre din opsætning af integrationen.

Fejlfinding

Hvis en faktura ikke overføres korrekt, kan du bruge fejlfindingsværktøjet til at sætte en omgående overførsel igang.

Det gøres ved at indtaste fakturanummeret og klikke på "Overfør".