Min importering af data til Rackbeat fejler - hvad gør jeg?

Oplever du udfordringer med at importere data til Rackbeat? Det kan der være flere årsager til. Neden for gennemgår vi de hyppigste grunde til, at der sker fejl i import af data.

Støder du på problemer med at importere data til Rackbeat? Der kan være flere grunde til fejl i importprocessen, og her gennemgår vi de mest almindelige årsager.

1. Bruger du eksempel-filen korrekt?
  2. Anvender du ID'er i stedet for navne?
  3. Tjekker du de rigtige kolonner under importen?
  4. Importerer du for meget data på én gang?

1. Bruger du eksempel-filen korrekt?

• Rackbeat tilbyder en eksempel-fil for hver importtype, som du finder ved at klikke på 'importer-knappen' i højre hjørne. Sørg for at bruge denne fil som skabelon for at sikre, at din dataopsætning er korrekt fra starten.
  • Din fil skal være i CSV UTF-8 format, og sørg for, at den kun indeholder de data, der er nødvendige for importen.

Det er vigtigt, at du altid bruger filtype CSV UTF-8 (kommaseperet), og at din Excel-fil ikke indeholder andet data end nødvendigt for importeringen.

Vær opmærksom på, at overskifterne ikke er de samme, ved eksport og import. Træk derfor altid din data fra eksport-filen over i en ny eksempel-fil.

2. Anvender du ID'er i stedet for navne?

• Når du importerer data, er det ofte nødvendigt at angive et ID frem for et navn. For eksempel, ved import af layout skal du anvende layoutets ID og ikke dets navn.
  • Ved import skal du definere ID ved:

• Varenummer
    • Varegrupper
    • Rabatgrupper
    • Lokationer
    • Varianter
    • Leverandører & leverandørgrupper
    • Kunder & kundegrupper
    • Layouts
    • Momszoner (1: Domestic, 2: EU, 3: Abroad, 4: Domestic (exempt))
    • Sprog (DA: Dansk, EN: Engelsk, osv.)
    • Spærret (0: Nej, 1: Ja)
    • Betalingsbetingelser
    • Leveringsbetingelser

Som illustreret neden for, kan du se brugen af ID, hvor grøn er korrekt og rød er forkert:

3. Tjekker du de rigtige kolonner under importen?

• Når du har uploadet din fil, får du vist en oversigt, hvor du skal sikre, at de rigtige overskrifter placeres korrekt. Hvis noget ikke stemmer, kan du justere dette før importen fuldføres.
Vær særlig opmærksom, hvis du opdaterer eksisterende data, ved at markere 'Opdater eksisterende'.

4. Importerer du for meget data på én gang?

• For at optimere processen, anbefales det at begrænse Excel-filen til maksimalt 2.500 linjer ad gangen. Hvis du importerer for meget data på én gang, kan det øge risikoen for fejl.
  • Hvis fejlene fortsætter, prøv at importere en enkelt linje for at kontrollere, om der er problemer med dataformatet.

Ekstra Ressource:

• Vi har lavet en instruktionsvideo, der viser dig trinene og hvad du skal være opmærksom på under importprocessen.

Med denne guide håber vi, at du vil føle dig mere tryg ved importprocessen i Rackbeat og vide, hvordan du håndterer eventuelle fejl.

Oplever du stadigvæk udfordringer?

Så vil vores support afdeling med glæde gennemgå det med dig og finde ud af hvad der kunne være gået galt.

Klik på denne artikel: Kontakt Rackbeat Support for at finde ud af hvordan du kommer i kontakt med vores support afdeling.