Opsætning af Shopbox integrationen

Du kan integrere Rackbeat til din Shopbox aftale, så data overføres mellem de to systemer. Nedenfor guider vi dig igennem, hvordan du sætter integrationen op mellem Rackbeat og Shopbox.

Vil du gerne vide mere om integrationen mellem Rackbeat og Shopbox (f.eks. hvilken data der bliver overført), før du går i gang med installationen, kan du læse vores artikel ''Om Shopbox Integrationen''.

Du kan selv opsætte integrationen. Vi anbefaler dog, at du får hjælp af en af vores onboarding-partnere, der kan garantere korrekt opsætning af integrationen. Kontakt vores Support team, som kan sætte dig i kontakt med en onboarding-partner.

Vores Support svarer gerne på spørgsmål vedrørende integrationen, men assisterer ikke på selve integrationsopsætning.

Gør dig klar - det skal du gøre, før du installerer integrationen

Før du kan installere integrationen, skal du have oprettet følgende i Rackbeat:

• Varegruppe
    Opret en ny varegruppe med nummer 1 og navn "Varer m/lagertræk" og markér "Ja" ved "Har lager" - eller anvend en tilsvarende eksisterende.
    Du kan se, hvordan du opretter en varegruppe her.
  • Lokation
    Opret en ny lokation med navnet af Shopbox kassesystem lokationen - eller anvend en eksisterende.
    Opret en lokation for hver kassesystem i anvender i Shopbox.
    Du kan se, hvordan du opretter lokationer her.
  • Felter
    Opret to 'custom varefelter' med navne ''Shopbox UID felt ID'' og ''Shopbox variations felt ID'' - eller anvend eksisterende.
    Du kan se, hvordan du opretter felter her.

Installation af integrationen

Integrationen mellem Rackbeat og Shopbox er tilgængelig i Rackbeats App Sektion, som du finder under "Brugerindstillinger" (højre hjørne øverst) og dernæst "Apps" i menuen til venstre.

Shopbox kræver, at man har Rackbeat Premium da man skal kunne opret custom felter, som er en premium funktion.

1. Klik "Installér" på Shopbox Webshop app'en
  2. Indsæt E-mail og Kodeord fra jeres Shopbox konto
  3. Klik "Gem indstillinger" og vent - nu oprettes forbindelsen

NB! Du behøver ikke at tage stilling til ''Initial Sync'' her - det sker først efter, du har valgt resten af indstillingerne og gemmer indstillingerne igen.

Gennemgå dine Indstillinger

Tag stilling til "Initial Sync"

Med Initial Sync har du mulighed for at få overført dine nuværende varer og lagerbeholdning fra Shopbox til Rackbeat.
Vælg "Shopbox -> Rackbeat", hvis du ønsker at overføre dine varer via Initial Sync.

Du kan også vælge "do not sync" og i stedet eksportere en CSV-fil fra Shopbox, der efterfølgende kan importeres til Rackbeat.

Initial Sync kan kun gennemføres én gang og det skal ske i forbindelse med installationen - det vil sige, selvom man vælger ''do not sync'', vil man ikke kunne ændre dette efter, man har gemt indstillingerne igen.

Tag stilling til dine Produktindstillinger

Shopbox UID felt ID:

Her skal du indtaste nummeret på det 'custom varefelt', som du har oprettet med navnet ''Shopbox UID felt ID''.

Nummeret er auto-genereret, når du opretter feltet i Rackbeat.

Shopbox variations felt ID:

Her skal du indtaste nummeret på det 'custom varefelt', som du har oprettet med navnet ''Shopbox variantions felt ID''.

Nummeret er auto-genereret, når du opretter feltet i Rackbeat.

Løbende synkronisering af produkter:

Hvis du vælger "Rackbeat", vil nye produkter oprettet i Rackbeat omgående blive overført til Shopbox. På samme måde vil produkter også automatisk blive opdateret i Shopbox, hvis du laver ændringer i Rackbeat.

Hvis du vælger "Shopbox", vil nye produkter oprettet i Shopbox blive overført til Rackbeat. På samme måde vil produkter også automatisk blive opdateret i Rackbeat, hvis du laver ændringer i Shopbox.

Overførslen af data fra Shopbox til Rackbeat sker hver anden time (2 timer).

Hvis du vælger "begge veje", vil nye produkter oprettet i Rackbeat eller Shopbox blive overført til Rackbeat eller Shopbox. På samme måde vil produkter også automatisk blive opdateret i Rackbeat eller Shopbox, hvis du laver ændringer i Rackbeat eller Shopbox.

Hvis du vælger "Deaktiver løbende synkronisering", vil produkter oprettet og/eller redigeret i Rackbeat/Shopbox ikke blive overført mellem de to systemer.

Opret styklister fra Rackbeat i Shopbox:

Siger du ja til dette, vil styklister automatisk blive oprettet i Shopbox, når de bliver oprettet i Rackbeat.
Det gælder kun, hvis der under "løbende synkronisering af produkter" er valgt enten: "Synkroniser fra Rackbeat" eller "Synkroniser produkter begge veje"

Tilføj moms:

Siger du ja til dette, vil varesalg (ordrer), som kommer over i Rackbeat, blive registreret med moms.

Tag stilling til dine Lokationer

I den første sektion af 'Lokationer' skal du linke din Shopbox lokation med din Rackbeat lokation. Her kan du forbinde alle dine Shopbox lokationer til en bestemt Rackbeat lokation (hovedlokation) eller forskellige lokationer, som hører til de forskellige Shopbox butikker.

Hovedlager i Rackbeat:

Denne bruges som en standard lokation i tilfælde af, at vi ikke kan finde lokationen i Rackbeat.

Hovedlager i Shopbox:

Denne bruges som en standard lokation i tilfælde af, at vi ikke kan finde lokationen i Shopbox.

Tag stilling til dine Kategorier

I den første sektion af 'Kategorier' skal du linke jeres Shopbox kategorier med dine Rackbeat varegrupper.

Du kan enten vælge at linke hver kategori til en forskellige varegruppe i Rackbeat, eller alle kategorier til den samme varegruppe (f.eks ''varer til salg'', eller ''varer /moms'').

Standard Shopbox gruppe:

Denne bruges som en standard kategori-gruppe i tilfælde af, at vi ikke kan finde kategorien, som bruges i Rackbeat i Shopbox.

Fejlfinding

Manuel sync af ordrer fra Shopbox til Rackbeat:
Denne funktion er KUN i tilfælde af manglende overførsler af ordrer. Her kan Shopbox ordre ID udfyldes og ordren vil blive overført til Rackbeat.

Bruges på eget ansvar, da det kan skabe dubletter.

Nu er du klar til at gemme indstillingerne og aktivere integrationen!

Integrationen er nu installeret og du er klar til at modtage ordrer fra Shopbox!