Sådan konverterer du et tilbud til en salgsordre

Hvis du har sendt et tilbud til en kunde, og kunden har accepteret, kan du konvertere det til en salgsordre. På den måde behøver du ikke oprette en ordre fra bunden. Nedenfor guider vi dig igennem, hvordan du konverterer et tilbud til en salgsordre.

1. Vælg fanen “Salg” øverst
  2. Klik på “Tilbud” i menuen
  3. Find det tilbud i overblikket, som du ønsker at konvertere til en salgsordre
  4. Klik på de 3 små prikker i højre side af tilbudslinjen
  5. Vælg fluebenet i midten “Kunde har accepteret”
  6. Herefter kommer der en boks op, hvor du kan vælge at konvertere tilbuddet til en salgsordre (eller til en faktura). Vælg konverter til “Ordre” og tryk “Accepter og konverter”
  7. Tilbuddet er nu konverteret til en ordre, som du har mulighed for at redigere
  8. Klik "Send til kunde" for at afslutte orden - herefter får du muligheden for at kunne vælge at sende ordrebekræftelsen til kunden på mail eller helt lade være
  9. Tryk "Send" - ordren vil herefter blive registreret som "Sendt" (/bekræftet) i systemet

Tip: Du kan også konvertere en salgsordre til en kundefaktura og på samme måde spare tid. Læs, hvordan du gør i vores artikel "Sådan opretter du en kundefaktura ud fra en salgsordre".