Slik oppretter du kundegrupper

Lær hvordan du kan opprette kundegrupper i Rackbeat for å tildele rabatter og analysere salgsdata effektivt.

Opprettelse av kundegrupper i Rackbeat kan hjelpe deg med å administrere kundespesifikke rabatter og priser effektivt. Følg disse trinnene for å opprette en kundegruppe.

Trinn-for-trinn guide:

1. Gå til Salg: Klikk på 'Salg' fanen øverst i Rackbeat
    2. Velg kundegrupper: Klikk på 'Kundegrupper' i menyen for å få tilgang til seksjonen for kundegrupper.
    3. Opprett en ny kundegruppe: Klikk på "Opprett ny" øverst i høyre hjørne for å starte prosessen.
      • Tildel gruppen et nummer. Hvis du ikke angir et nummer vil Rackbeat automatisk generere et unikt nummer for deg.

• Gi kundegruppen et navn.

• Angi en eventuell rabattsats, som automatisk vil bli anvendt på alle varer for kunder i denne gruppen.

• Velg om eksisterende kunder i gruppen også skal oppdateres med den nye rabattsatsen. (Dette er relevant hvis du endrer rabattsatsen etter at kundene har blitt lagt til i gruppen)
    4. Avslutt Opprettelsen: Når du har inntastet alle opplysningene, klikk på 'Opprett ny kundegruppe' for å ferdiggjøre, eller 'Opprett og ny' for å forberede opprettelsen av enda en til gruppe.

Andre tilpasninger

• Rediger kundegruppen: Etter opprettelsen kan du legge til spesifikke prisavtaler for varer innen kundegruppen. Dette gjøres ve då klikke på gruppenummeret og velge fanen "Varer".
    • Tilpass priser: Innenfor 'Varer' kan du fastsette priser for bestemte varer, som vil være gjeldende for hele kundegruppen.

Det finnes også 2 ekstra valgmuligheter som du kan huke av for:
      • Oppdater kundespesifikke priser på kunden?
        • Hvis du huker av her, vil særpriser på kunder bli overskrevet med de du inntaster her. (Dette er relevant hvis kundene har sine egne priser)
      • Konvertere priser til kundens valuta?
        • Hvis du huker av her vil spesialpriser bli konvertert til kundens valuta, før kundenes spesialpriser overskrives, og før de anvendes på linjer. (Dette er relevant hvis du arbeider med forskjellige valutaer)
    • Importer priser: Du har også mulighet til å importere prissetninger, hvilket effektiviserer prosessen når du har mange varer.