Slik importerer du nye kunder

I kundeimporten vår kan du importere helt nye kunder. Du sparer tid hvis du skal importere mange kunder. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du importerer nye kunder i Rackbeat.

Når du skal opprette mange nye kunder samtidig, vil det spare deg mye tid å importere alle disse kundene ved å gjøre en import med en CSV fil.

1. Forberedelse av importfil
    1. Eksempel-fil
    2. Krav til importfil
    3. Opprettelse av forhåndsinnstillinger
  2. Import av kunder
  3. Fyll ut importfilen
    1. Obligatoriske kolonner
    2. Valgfrie kolonner
  4. Last opp importfilen
    1. Tilpass importen
    2. Vanlige feil ved import

Hvis du ønsker å oppdatere eksistrende kundedata i Rackbeat, anbefaler vi at du sjekker ut denne artikkelen: Slik oppdaterer du kundedata via import.

Forberedelse av importfilen

Hvis du allerede har en Excel-fil med kundedata, kan denne brukes hvis den inneholder de nødvendige kolonnene for at importen skal slå gjennom i Rackbeat. Vi anbefaler at du bruker eksempel-filen vår, slik at du kan sikre deg at du bruker korrekt format.

Eksempel-filen

Du kan laste ned eksempel-filen fra importseksjonen i Rackbeat. Eksempel-filen viser riktig oppstilling og nødvendige kolonner.

Du kan også hente den ved å gå til:

1. Gå til 'Salg': Klikk på fanen 'Salg' øverst på siden
  2. Velg 'Kunder': Klikk på 'Kunder' i menyen
  3. Klikk på 'Importer/Eksporter': Finn 'Importer/Eksporter' øverst i høyre hjørne og velg 'Importer'
  4. Klikk på 'Eksempel fil': Klikk på teksten 'Eksempel fil' for å laste ned eksempel-filen vår

Krav til importfilen

Formatet må være i .CSV (CSV UTF-8 (kommaseparert))

Opprettelse av forhåndsinnstillinger

Før du importere skal følgende være opprettet i Rackbeat:

Import av kunder

1. Gå til 'Salg': Klikk på fanen 'Salg' øverst på siden
  2. Velg 'Kunder': Klikk på 'Kunder' i menyen
  3. Klikk på 'Importer/Eksporter': Finn 'Importer/Eksporter' øverst i høyre hjørne og velg 'Importer'

Fyll ut importfilen

Den dataen du ønsker å importere skal oppfylle de følgende kriteriene:

Obligatoriske kolonner

• Kundenr: Maks 9 tegn
  • Navn: Maks 255 tegn
  • Gruppe: Kundegruppens nummer
  • MomsSone: 1 (Innland), 2 (EU), 3 (Utland), 4 (Innland, uten moms)
  • Betalingsbetingelser: Nummer på betalingsbetingelser
  • Språk: Kundens språk*
  • Layout: Her skal du bruke layout nummeret

*Kundens språk skal være den språkkoden som språket er blitt opprttet med. Du finner språkkoder i Rackbeat ved å gå inn i dine fimrainnstillinger og velge språk.

Her inne kan du finne de språkkodene dine språk er blitt opprettet med, og som du skal oppgi i import-filen:

Valgfrie kolonner

• Adresse1
  • Adresse2
  • Postnummer
  • By
  • Land
  • CVR
  • Mail
  • Telefon
  • Valuta
  • EAN
  • Maks Kreditt
  • Brukerdefinerte felter

Last opp import-filen

1. Velg fil: Klikk på 'Velg fil' for å laste opp din .CSV fil
  2. Tilpass importen: Sikre at det er overensstemmelse mellom filens kolonner og datafeltene i Rackbeat
    • Match kolonnene i Excel-filen din med datafeltene i Rackbeat ved å trekke kolonnenavnene til de relevante boksene.
    • Fjern unødvendige kolonner ved å klikke på søppelkasse-ikonet

Vanlige feil ved import

Du kan oppleve at importen din kan feile. Noen ganger vil du få en beskrivelse av feilen, mens i andre tilfeller får du ikke det.

Eksempler:

Noen av de typiske feilene som kommer kan være grunnet:

• Tomme celler i obligatoriske kolonner
  • De språkene, layout eller betalingsbetingelsene som er inntastet finnes ikke i Rackbeat eller er tastet inn feil
  • Inntastet kundegruppe skrives med navn i stedet for nummer
  • Kundenummer overstiger 9 tegn
  • Kundenavn overstiger 255 tegn
  • Filen er ikke lagret som en CSV UTF-8 fil

Etter importen vil kundedata bli oppdatert i Rackbeat. Husk å dobbeltsjekke alle opplysningene for å sikre at de er korrekt.

*Eldre video, ikke helt up to date.