Hvordan konvertere et tilbud til en salgsordre

Hvis du har sendt et tilbud til en kunde som er blitt akseptert, kan du konvertere det til en salgsordre. På denne måten trenger du ikke å opprette en ordre fra bunnen av. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du gjør dette.

1. Velg fanen "Salg" øverst
  2. Klikk på "TIlbud" i menyen
  3. Finn det tilbudet du ønsker å konvertere til en salgsrodre
  4. Klikk på de 3 små prikkene i høyre side av tilbudslinjen
  5. Velg alternativet i midten "Kunde har akseptert"
  6. Deretter kommer det opp en boks hvor du kan velge å konvertere tilbudet til en salgsordre (eller til en faktura). Velg "Ordre" og trykk "Aksepter og konverter"
  7. Tilbudet er nå konvertert til en ordre, som du har mulighet til å redigere
  8. Klikk "Send til kunde" for å avslutte orderen - deretter får du muligheten ti å velge å sende ordrebekreftelsen til kunden på mail
  9. Trykk "Send" - orderen vil deretter bli registrert som "Sendt" (/bekreftet) i systemet

Tips: Du kan også konvertere en salgsordre til en kundefaktura, som også vil spare deg tid. Les hvordan du gjør dette i artikkelen "Hvordan opprette en kundefaktura ut fra en salgsordre".